Події

У Житомирській області розслідують факти неподання декларації депутатом райради та пожежним

6 June 2017, 14:49

На Житомирщині розпочато кримінальні провадження за фактом порушення антикорупційного законодавства депутатом та пожежним.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Коростишівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактом неподання декларації депутатом Коростишівської районної ради та командиром відділення 23 державної пожежно-рятувальної частини (смт. Черняхів) Управління ДСНС України в області, за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України. За результатами вивчення місцевою прокуратурою матеріалів щодо додержання вимог антикорупційного законодавства встановлено порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, депутат Коростишівської районної ради, в порушення вимог ч. 1 ст. 45  цього Закону, не подав в установленому законом порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Коростишівський відділ поліції головного управління Нацполіції в області.

Також встановлено, що командир відділення 23-ї державної пожежно-рятувальної частини (смт. Черняхів) управління ДСНС України в області, будучи суб’єктом декларування, після припинення у 2016 році діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, порушив вимоги абз. 2 ч. 2 ст. 45 зазначеного Закону та не подав в установленому порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Черняхівське відділення поліції Коростишівського відділу поліції головного управління Нацполіції в області.

Довідка прокуратури: за умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації передбачено покарання – штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, секретар Бердичівської міської ради не вказала в декларації статки свого чоловіка, а депутат Бердичівської міськради «забув» вказати у декларації за 2016 рік 740 тис. грн доходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі