Суспільство

Новообраний президент ФК «Танкіст» Богдан Шишов: Футбол — це командна гра, у якій ти не можеш підвести своїх одноклубників

7 June 2017, 13:05

23 травня на загальних зборах ГО «ФК Танкіст» було обрано нового президента футбольної команди «Танкіст» (смт. Новогуйвинське). Ним став 24-річний Шишов Богдан Олегович. Амбітний та цілеспрямований чоловік викликав довіру керівного складу команди, через що йому й довірили таку важливу справу, як президентство футбольного клубу. Які ж плани стосовно ФК «Танкіст» має новообраний керівник, як погодився взяти на себе відповідальність за цілу футбольну команду та чого вже досягнув Богдан Шишов, ми дізнавалися особисто у нового президента команди.

— Богдане, для початку розкажіть, будь ласка, коротко про себе, адже усій футбольній спільноті Житомирського району цікаво, хто ж ця людина, яка очолила відомий футбольний клуб «Танкіст».

—Народився я у місті Овруч (Житомирська область, Овруцький район). У 2010 році переїхав у Житомир. З того часу мешкаю у цьому місті. Я здобув дві вищі освіти (екологічну і лісового господарства) у Житомирському національному агроекологічному університеті. Зараз продовжую навчатися в аспірантурі на екологічному факультеті у цьому ж вищому навчальному закладі. З дитинства займаюся спортом, люблю грати у футбол. Але на професійному рівні себе реалізувати не вдалося, тож я вирішив розвивати свої менеджерські здібності, які допомагають мені в бізнесі. Планую реалізуватися саме як менеджер, як президент футбольного клубу.

Футбол — це командна гра, у якій ти не можеш підвести своїх одноклубників, у якій спортсмени підтримують, підстраховують одне одного та працюють, як один злагоджений механізм. Це чудовий вид спорту. Сьогодні Україна переживає дуже складні часи, через військові дії, які тривають на території нашої держави. Але варто бути оптимістами, вірити у краще і робити усе для того, аби розвивати свою країну. Потрібно рухатися вперед, розвивати свої місцеві футбольні команди у селах, а також ті, які грають на районному та обласному рівнях.  Лише тоді, коли є належна підтримка футбольних команд, коли проводиться ефективна робота зі спортсменами та налагоджений тренувальний процес, можна говорити про розвиток футболу як у районах, так і областях України. 

Коли Вам надійшла пропозиція очолити ФК «Танкіст» та чи довго Ви зважувалися на такий рішучий, відповідальний крок?

 —Я давно товаришую з гравцями і ветеранами цього футбольного клубу — Володимиром Макшаєвим, Миколою Саженим та Володимиром Решоткою, який був президентом ФК «Танкіст» до мого приходу, а тепер є головою Житомирської районної федерації футболу. З 2012 року я спостерігаю за іграми цього футбольного клубу; неодноразово приїздив у смт Новогуйвинське на тренування та матчі команди, підтримував спортсменів і вболівав за них.

На початку травня цього року, Володимир Решотка запропонував мені очолити футбольний клуб, взяти на себе відповідальність та розвивати ФК «Танкіст». Я розкрив йому свій стратегічний план: яким бачу розвиток футбольного клубу, що буду для цього робити тощо. Оскільки я дуже добре знаю цих людей, добре знайомий із багатьма гравцями команди, то вирішив їх підтримати та йти в подальшому разом з футбольним клубом. Упродовж травня, на загальних зборах ГО «ФК Танкіст», ми вирішували усі організаційні, фінансові питання, обговорювали, який маємо кошторис, що я, як президент футбольного клубу, зможу запропонувати команді, що, в свою чергу, може запропонувати футбольний клуб тощо. Зваживши усе, я погодися і сказав команді: «Я з вами, ми команда, давайте разом рухатися вперед!».

— Богдане,  з яким настроєм розпочинаєте свою роботу в ФК «Танкіст»?

 —З оптимістичним настроєм (посміхається). У кожній грі я хочу бачити перемогу нашої команди, у кожному матчі — стовідсоткову віддачу гравців та злагоджену командну гру. Не дарма ж говорять, що у єдності — сила. У ФК «Танкіст» надзвичайно великий потенціал. З 2010 року цей футбольний клуб чотири рази ставав чемпіоном Житомирського району з футболу. Команда постійно розвивається, про що свідчать її здобутки. Відмічу, що в ГО «ФК Танкіст» дуже гарно налагоджений робочий і тренувальний процес. Я ж, зі свого боку, буду лише сприяти примноженню спортивних досягнень нашого футбольного клубу, робити все, що у моїх силах, аби ФК «Танкіст» і надалі прогресував.

Приємно констатувати, що це один із найкращих футбольних клубів у Житомирському районі. Команда щороку займає найвищі сходинки у турнірних таблицях футбольних змагань. Наші спортсмени демонструють дуже високий рівень гри у футбол. Зазначу, що на сьогоднішній день для нас пріоритетом є чемпіонство та Кубок Житомирського району з футболу. Будемо працювати над собою, посилено тренуватися, щоб досягнути бажаного результату. У планах на наступний рік є знову вивести команду на обласний рівень.

— Поділіться, будь ласка, з нашими читачами, що Ви плануєте зробити у ролі нового президента ФК «Танкіст» для Вашої команди?

 — У першу чергу, я хочу збільшити бюджет нашого футбольного клубу. Необхідно залучити спонсорів, які сьогодні, за великим рахунком, відсутні. Окрім того, планую співпрацювати з місцевою владою, в особі депутата Житомирської районної ради Тетяни Парфентієвої, а також із Житомирським бронетанковим заводом (ФК «Танкіст» функціонує при танковому заводі). Це дозволить збільшити кошторис футбольного клубу, придбати додатковий спортивний інвентар для наших гравців та розвивати інфраструктуру стадіону.

У нас є перспективний проект на рахунок стадіону: побудова майданчика зі штучним покриттям, манеж, де цілий рік можна буде тренуватися і проводити змагання, заміна навісу і сидінь для наших вболівальників, щоб їм було комфортно переглядати матчі. Наше футбольне поле — одне з найкращих у районі, проте над ним потрібно також працювати, щоб його вдосконалити. Є багато роботи, але я готовий працювати!

Хочеться також відмітити, що Тетяна Парфентієва посприяла тому, щоб на нашому стадіоні були встановлені вуличні тренажери, на яких можуть займатися усі охочі. Маю надію, що завдяки цьому місцеві жителі частіше будуть приходити на стадіон, почнуть більше займатися спортом і дбати про своє здоров’я.

— З ким із гравців ФК «Танкіст» Ви ще товаришуєте?

    - Вже багато років я спілкуюся з капітаном ФК «Танкіст» Олександром Прусом. Він є найкращим бомбардиром не лише нашої команди, але й Житомирського району. Він — приклад для підростаючого покоління, адже показує, як граючи у футбол у 35 років, можна забивати шикарні голи, показувати видовищний футбол, радувати команду та вболівальників гарними результатами. Головне — бути амбітним, постійно працювати над собою.

Також я товаришую з такими футболістами ФК «Танкіст»: Іван Чапський, Сергій Гвоздь, Дмитро Куделькін, Микола Сажин тощо. Зараз я планую краще познайомитися з усіма гравцями команди, більше дізнатися про футболістів, з якими менше знайомий, а також про колектив, у якому буду працювати.

— Богдане, розкажіть, будь ласка, які маєте хобі?

— Найбільші мої захоплення — наука, спорт, політика і бізнес. Мене дуже цікавить екологія, адже наша планета сьогодні має дуже серйозні кліматичні проблеми, які потребують нагального вирішення. Мені цікаво досліджувати різні питання у галузі екології.

У 2015 році я балотувався в Житомирську міську раду від політичної партії «Об’єднання “Самопоміч”». Був кандидатом у депутати але, на жаль, не пройшов. Зараз я продовжую свою роботу як член міського осередку цієї політичної парії. Ми проводимо різноманітні заходи для діток, для різних соціальних верств населення. Я бачу себе у цьому напрямку, планую й надалі в ньому розвиватися.

Взагалі кожен мій день дуже насичений. Свого ранку я не уявляю без тренувань у спортивному залі. Вважаю, що для гармонійного розвитку людини, їй варто працювати і над своїм тілом, і над своїм розумом. Особисто я щодня знаходжу час і на навчання, і на бізнес, і на спорт, бо, чесно кажучи, сплю по 5–6 годин на добу. 

— Богдане, що ви можете сказати про новий колектив, з яким починаєте працювати?

—Я дуже вдячний усьому керівному складу ГО «ФК Танкіст», а саме: Миколі Сажину, Володимиру Макшаєву та президенту команди Володимиру Решотці, які створили такий гарний, потужний футбольний клуб, як «Танкіст». Без цих людей не було б такої команди. Переконаний, що коли ми будемо разом працювати, то отримаємо гарний результат. Особливо хочу подякувати Володимиру Решотці за те, що запропонував мені бути президентом свого футбольного клубу. На Загальних Зборах ГО «ФК Танкіст», я запропонував  зробити Володимира почесним президентом клубу ФК «Танкіст», бо з 2010 року він жив, живе, і буде жити цією футбольною командою!

Насамкінець, хочу наголосити, що колектив ГО «ФК Танкіст» складається з однодумців, фахівців, які можуть грамотно керувати робочими процесом. Я розумію, що є справжня, єдина команда, здатна вирішувати багато завдань. Підкреслю, що саме це я й вважаю найважливішою складовою успішного введення справи!

Розмову вела Катерина Дейнека

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі