Політика

Чого хотіли від голови облради мітингувальники, які «стратили» опудало депутата в центрі Житомира

7 June 2017, 16:05

«Колаборанти мають бути покарані» - саме з таким гаслом 7 червня під стінами обласної ради відбулась акція протесту проти передачі земель монастирю УПЦ Московського патріархату у селищі Чоповичі Малинського району. На майдані Корольова зібралось кілька десятків людей, серед яких були і колишні військові-добровольці. Чоловіки кажуть: їх обурило те, що депутати з другої спроби проголосували за виділення землі церкві Московського патріархату.

«Нас обурив момент, як саме приймалось це рішення. Було голосування, спочатку 31 голос проголосував «за» передачу майже 24 га землі монастирю УПЦ Московського патріархату і рішення не прийнято. Оголошується екстрена перерва на сесії. Проходить 40 хвилин, це питання ставиться на повторне голосування і вже 33 голоси і рішення проходить. І найбільш дивним виглядає той факт, що цих два голоси дали не «Опоблок», не «Батьківщина», зрозуміла проросійська орієнтація цих структур. А цих два голоси дала партія Блок Петра Порошенка «Солідарність», - сказав колишній боєць батальйону «Айдар» Михайло Сліпченко.

За словами мітингувальників, вони бажають потрапити до голови обласної ради та передати свої вимоги.

«Сьогодні ми зібрали попереджувальну акцію. Я думаю, ми з візитом підемо до голови обласної ради Ширми, щоб притягнути до моральної відповідальності тих представників партії «Солідарність», які змінили свою точку зору і будемо вимагати, щоб це рішення на сесії скасовувалось», - розповів Михайло Сліпченко.

Перед тим як піднятись до кабінету Володимира Ширми, мітингарі провели публічну «страту» опудала, яке за їх словами символізує недоброчесних чиновників та депутатів.

Вже піднявшись до кабінету люди висловили своє обурення голові облради та наполягли на тому, щоб він пояснив позицію колег.

«Це ті люди, які благословляли козаків, російських окупантів вбивати українських людей. І ми їх зараз підтримуємо. Ми даємо їм можливість, щоб вони тут зробили розсаду, щоб про свій «руський мір» розповідати. Ми просто готуємо для них підґрунтя. Ви знаєте, є приказка у кримських татар, вона російською мовою: «Не сажай березу у себя во дворе, придет русский и скажет, что это его земля», - сказав колишній боєць батальйону «Айдар» Енвер Веліляєв.

Втім, Володимир Ширма не взявся говорити за колег-депутатів.

«Я вам одне обіцяю, що обов’язково ми це питання розглянемо на засіданні фракції», - запевнив Ширма.

На вимогу мітингарів скасувати рішення, яким церкві Московського патріархату виділено землі у Чоповичах, Володимир Ширма відповів, що проект рішення може бути внесений до порядку денного, якщо це запропонує хтось із депутатів облради.

«Якщо буде ініціатива, то це питання буде внесено в порядок денний», - сказав голова облради.

На це мітингарі відповіли, що готові «простимулювати» депутатів.

«В присутності голови кажу: якщо ініціативи не буде, то громада бере на себе відповідальність пробудити в депутатів ініціативу. Можливо, це буде не зовсім в конституційний спосіб, але якщо не виходить у депутатів, то береться до цього громада», - запевнив колишній боєць батальйону «Айдар» Михайло Сліпченко.

Фоторепортаж з акції на майдані Корольова дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі