Політика

Голова Житомирської обласної спілки ветеранів прокоментував виступ «айдарівця», де той звинуватив його в антиукраїнських настроях

8 June 2017, 19:25

На засіданні виконкому Житомирської міськради 7 червня активіст ГО ВПК «Айдар» Олександр Бабич звинуватив голову обласної спілки ветеранів Афганістану Павла Ментова у антиукраїнських настроях. Так, як самого Павла Ментова на виконкомі не було, він вперше дивиться відео із низкою обурень від «айдарівця».

«А ви заходили до Ментова в офіс? Ви бачили цих «гібридів орлів», російські прапори? Те ж саме Нарижний, який тут пропагандує «руський мир», які виступають на конференції, розповідають хто справжній АТОшник, а хто не справжній, яких ви підтримуєте», - каже Олександр Бабич.

«Я вам іще раз раджу: не чіпати Пашу Ментова, адже Павло - людина, яка заходила до мене десять разів до кабінету, у нього жодного особистого питання до мене не було. У нього були питання по ремонту палат», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Він отримав 1,5 млн грн, коли продав фабрику м’яких меблів, я можу привести афганців, які це знають і це доведуть. Нехай він візьме ці півтора мільйони і купить афганцям квартири. Він, бачите, через 20 років турбується за афганців», - продовжує суперечку Олександр Бабич.

Додивившись відео до кінця, Павло Ментов назвав звинувачення у свій бік голослівними та безпідставними.

«Олександре, ти побачив у мене в офісі двоголових орлів, давай я до тебе в квартиру сходжу. Насправді немає у мене ніяких орлів. Я в «Айдарі» знаю своїх хлопців з «Чорної каракатиці», коли вони приїжджали ми їх зустрічали. Не було там Бабича. Так, він колись звертався до мене по волонтерській допомозі, вони там з Умінським свої питання вирішували та й все. З’явились нові активісти, політики і наша структурована організація комусь заважає щось ділити, переробляти, впливати. Є гарні слова: «Ті, хто тебе звинувачують, ганьблять - не слухай, не помічай, не жени». Таке моє життєве кредо. Коментувати якісь голослівні звинувачення не збираюсь, тому що за кожним із нас є просто справи. Сто афганців отримали житло, встановили 25 пам’ятників загиблим землякам. А те, що ми з афганцями відремонтували 25 палат і обладнали госпіталі для ветеранів війни на свої кошти, і першими, кого ми туди поселили - це були ветерани АТО. За п’ять місяців у цьому році 450 ветеранів АТО пролікувалися у госпіталі, де керує наш інвалід Афганістану Павло Журбенко. Ми через афганців витягали сім’ї з Криму, які побажали виїхати в Україну. Наші ветерани готували снайперів, АТОшні ветеранські організації ідуть у нашу структуру. Наших 150 хлопців загинули на сході. Це все мої друзі і говорити про те, що я далекий від долі Батьківщини, якісь «сепаратистські настрої», якісь прапори. Так, у мене є ікона Святого Сімейства Великомученика царської сім’ї Миколая, але він визнаний і УПЦ, і я не бачу у цьому нічого негожого. З огляду навіть на такі звинувачення у мене немає неприязні до цієї людини, всі ми колись хворіємо і потрібно лікуватися, адже час бере своє», - розповідає голова обласної спілки ветеранів Афганістану Павло Ментов.

А на рахунок меблевої фабрики, Павло Ментов каже: підприємство урядником якого була спілка ветеранів дійсно оптимізували, а всі кошти спрямували на ветеранів Афганістану та АТОшників.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі