Суспільство

Компанія «Рудь». Завжди нові плани

12 June 2017, 15:16

Ми запросили Голову Правління одного з найбільших підприємств Житомирської області – ПАТ «Житомирський маслозавод» (компанії «Рудь») розповісти про сьогодення.

- Одним з найвагоміших показників нашої діяльності є збільшення обсягів реалізації продукції, утримання лідерства на українському ринку морозива – ТМ «Рудь» належить більше 30 % зазначеного ринку. Ми присутні в більш ніж 60 тисячах торгових точках України, зміцнилися наші експортні позиції. Під нашою торговою маркою постійно впроваджуються нові товарні групи. Вже цього року фахівці підприємства розробили та провели ряд масштабних рекламних кампаній в мережі Інтернет, на радіо; зараз активно проводимо «Свята Морозива» по всій території України.        

- ПАТ «Житомирський маслозавод» є одним з найбільших платників податків в Житомирській області, тож  особливий інтерес викликає питання, як ваше підприємство працює в таких непростих економічних умовах, адже бюджетні  організації регіону залежні від результатів вашої роботи?

– В 2016 році підприємством було сплачено майже 100 млн. грн.  податків та соціальних внесків до державних соціальних фондів.

- В якому напрямі зараз працює колектив компанії?

- Наша продукція своєю високою якістю та вишуканим смаком добре відома споживачам як в Україні, так і за її межами. Сьогодні компанія «Рудь» є лідером ринку морозива, але цю позицію потрібно постійно відстоювати. Ми в постійному пошуку ідей, які дозволять нам вийти за рамки існуючих ринкових можливостей. Яскраве свідчення правильної стратегії – стабільний розвиток сьогодні, постійне впровадження інновацій та прагнення не лише вдосконалюватися самим, але й розвивати ринок, підвищувати культуру споживання морозива та заморожених продуктів.

Ми прикладаємо максимум зусиль, щоб продукт, який виходить на ринок під нашою торговою маркою, був бездоганним. Турбота про споживача і, відповідно, про високу якість продукції – основа репутації ТМ «Рудь». Компанія розуміє, що світ в цілому та тенденції ринку зокрема постійно змінюються, вимоги споживачів стають більш жорсткими. Тож намагаємося, щоб наш покупець завжди був задоволений та вчасно отримував якісні трендові продукти. В цьому році вже представлено 18 новинок морозива, серед яких серія унікального «Крем-пломбіру».

Ми продовжуємо активне просування на ринок нової продуктової лінійки «Хуторок», в якій представлені різні види пельменів та вареників, заморожені овочі. До речі, саме зараз готуємо новинку в серії заморожених овочів та здійснюємо створення новинок на осінньо-зимовий сезон. Спеціалісти підприємства особливу увагу приділяють якості всіх наших продуктів: морозива, масла, продукції з незбираного молока, заморожених овочів та ягід, тіста та хлібобулочних виробів.

- Як розвивається експортна діяльність компанії «Рудь»?

- Протягом останніх років підприємство успішно експортує свою продукцію до різних країн світу – більше ніж в 20 країн, серед них: Ізраїль, Китай, Молдова, Грузія, США, ОАЕ, Азербайджан, Ірак,Чехії, Болгарії, Польща, Латвія, Литва, Греція, Німеччина, Хорватія та інші. «Житомирський маслозавод» представив свою продукцію на двох європейських виставках: в Італії на спеціалізованій виставці морозива SIGEP (місто Ріміні) та в Польщі - на виставці кондитерських виробів SweetTARGi (місто Катовіце).

Цього року компанія «Рудь» вперше стала учасником Gulfood 2017 в Дубаї.Gulfood - найбільш впливова в світі щорічна виставка харчової промисловості й виробництва напоїв, з безпрецедентною кількістю відвідувачів, експонентів і бізнес-операцій, проведених протягом виставки.

Я особисто спілкувався з потенційними партнерами на  виставкому стенді, тож  можу сказати що це дуже цікавий досвід. Уявіть собі, за 5 днів виставки стенд компанії «Рудь» відвідали більше 300 візитерів на рівні директорів та керівників різних компаній. До продукції «Рудь» виявили цікавість багато представників торгівельної сфери країн Персидської затоки, Північної Африки та Близького Сходу.

Зараз ведуться активні переговори з декількома країнами з  різних куточків світу щодо співробітництва. У найближчій перспективі компанія «Рудь» планує розширювати географію своєї експортної діяльності. Багаторічні напрацювання, дотримання стандартів якості, сучасне обладнання та підходи до розробки морозива дозволяють виготовляти продукцію, враховуючи споживчі тенденції різних країн.

- Компанія «Рудь» завжди дає гарантію якості своїм споживачам. Як Вам вдається стільки років підтримувати стабільну якість продукції?

- Якість і безпечність продукції – це основний принцип виробництва всього асортименту підприємства.  В минулому році компанія «Рудь» пройшла сертифікацію виробництва морозива по стандарту FSSC 22000. Цей сертифікат  підтверджує, що система менеджменту безпеки харчових продуктів  ПАТ «Житомирський маслозавод» відповідає міжнародному рівню, що дозволить підприємству вийти на нові ринки збуту, налагодити співпрацю з великими міжнародними торговими мережами і підвищити статус компанії в роботі з іноземними партнерами.

- Петре Володимировичу,ваше підприємство є одним з найбільших роботодавців Житомирщини, як Ви працюєте з персоналом в сучасних умовах, коли стільки людей їде у пошуках робочих місць за кордон. Які Ваші основні підходи до роботи з персоналом в такі непрості часи?

- Особисто я дуже ціную в людях компетентність, порядність, відповідальність за виконання своїх обов’язків. Я вважаю за потрібне поважати людей як фахівців і особистостей. Сьогодні в складних економічних умовах залучення талановитих співробітників та їхня мотивація є одним з найактуальніших управлінських завдань. Я впевнений, що хороша заробітна плата та комфортні умови праці – неодмінна умова для розкриття творчого потенціалу кожного співробітника. Мені важко згадувати роки, коли на початку 90-х я заступив на посаду директора. Тільки уявіть собі, - старі будівлі та обладнання, велика заборгованість по заробітній платі, відсутність сировинної бази та дистрибуційної мережі, проблеми з кадрами.

Я розпочав реформи з команди, підібрав спеціалістів, які постійно навчались, були ентузіастами, впроваджували свої знання на практиці. Ми навели дисципліну в трудовому колективі, організували ядро спеціалістів, провели ґрунтовне навчання у всіх сферах, забезпечили  виробничий  цикл сировиною, домоглися ретельного дотримання технологій, сертифікували  продукцію відповідно до міжнародних стандартів, розбудовували  дистрибьюторську мережу в Україні, вдосконалювали виробництво, поетапно вводячи в експлуатацію новітнє обладнання, складські приміщення. Важко давалося, але маємо позитивні результати. З маленького містечкового заводу  ми змогли зрости до підприємства національного рівня. Ми постійно проводимо багато тренінгів, вивчаємо та впроваджуємо закордонний досвід.

- Знаю що Ви не любите говорити про благодійність. Петре Володимировичу, ми дізналися що Вас нещодавно Українська  Православна Церква Київського патріархату нагородила медаллю «За Жертовність і любов до України». Розкажіть про напрямки благодійної роботи.

- Вже багато років поспіль ПАТ «Житомирський маслозавод» є учасником подолання соціальних проблем (підтримка соціально незахищених верств населення: діти-сироти, люди похилого віку), покращення матеріального стану закладів охорони здоров’я (придбання медичного обладнання), освіти; проектів в спортивній, культурній, освітній, духовній сферах.

Більша частина цільової допомоги компанії «Рудь» надається у вигляді фінансових відрахувань, але вагому частку благодійної допомоги також складають внески продукцією та послугами. Особлива увага приділяється допомозі нашим воїнам в АТО. Минулого року ми допомогли передовій автотранспортом та пристроями нічного бачення, на постійній основі надаємо харчові продукти  нашим захисникам, а також  допомагаємо фінансово в придбанні обмундирування.

У цьому році в Краматорську наші фахівці провели Свято Морозива. Навіть важко описати радість в очах дітей, які потрапили на справжній дитячий фестиваль. Також допомагаємо Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, який знаходиться у місті Слов’янську.

В кінці 2016 року ПАТ «Житомирський маслозавод»  отримало нагороду у номінації «Найблагодійніше підприємство». А 29 березня цього року у залі Київської міської державної адміністрації урочисто нагородили переможців П’ятого Національного конкурсу «Благодійна Україна». Серед найкращих благодійників 2016 року — і Житомирський маслозавод. Компанія «Рудь» зайняла перше місце у колективній номінації «Благодійність великого бізнесу» і отримала унікальну нагороду «Ангел добра». Знаково, що на ювілейний конкурс надійшла рекордна кількість заявок: 744 учасники змагалися у 22 номінаціях. Серед них — організації, спільноти й громадяни з різних куточків світу, що надають благодійну допомогу Україні.

Нам приємно й радісно отримувати визнання не лише якості нашої продукції, а й зусиль, направлених на суспільний добробут країни. Філософія компанії «Рудь» не може існувати без відчуття відповідальності перед людьми своєї країни. Тому допомога для поліпшення соціального благополуччя України й надалі буде одним із пріоритетних напрямків діяльності компанії.Дякуємо всім за  визнання нашого вкладу в благодійний рух. Хочу додати, що нами отримано багато нагород за розвиток галузі, якість нашої продукції, сумлінну працю нашого колективу, -«Вибір України 2016», «Кращий Бренд», інші нагороди.

- Житомиряни спостерігають за великим будівництвом на території підприємства, Петре Володимировичу, що нового будуєте? Які стратегічні плани Ви вже можете озвучити?

- Ми постійно розвиваємось, а це вимагає збільшення виробничих потужностей підприємства. Протягом всього 2016 року і дотепер здійснюється масштабна реконструкція виробничого та адміністративно-побутового корпусів заводу, складських приміщень, благоустрій території підприємства. Також проведено комплекс ландшафтних робіт по озелененню території.

У нас багато нових стратегічних планів, ми й надалі будемо робити усе від нас залежне, щоб бути компанією-виробником «Морозива №1» в Україні та збільшувати кількість країн, в яких присутня продукція «Рудь».

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі