Влада

Екс-міністру, колишньому заступнику голови Житомирської ОДА повідомили про підозру у незаконній приватизації

12 June 2017, 19:52

Генеральна прокуратура 12 червня повідомила про підозру у незаконній приватизації держмайна екс-міністру агрополітики та продовольства Миколі Присяжнюку.

Про це на своїй сторінці у фейсбук пінформує прес-секретар голови ГПУ Лариса Сарган.

«Управлінням ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконної приватизації державного майна посадовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву та службовими особами юридичної особи приватного права, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, що призвело до приватизації майна у великих розмірах, та його подальшої легалізації за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 209 КК України. За результатами розслідування 12 червня 2017 року колишньому Міністру аграрної політики та продовольства України М. Присяжнюку та ще двом особам повідомлено про підозру у скоєнні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна – приміщення, що належало Міністерству аграрної політики та продовольства України, площею 516,6 кв м по вул. Хрещатик, 24 в м. Києві за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України», - пише Лариса Сарган.

У підозрюваних в організації та виконанні цього злочину, а також у посадовців Фонду державного майна України, проведено ряд обшуків. У кримінальному провадженні на незаконно приватизоване майно накладено арешт.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, екс-міністр агрополітики Микола Присяжнюк в 2002 році був призначений на посаду заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації, з 2003 по 2005 роки був першим заступником Житомирського губернатора Сергія Рижука.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією міністра МВС Арсена Авакова, під час обшуків, які в березні 2014 року ГПУ та УБОЗ проводили в рамках кримінального розслідування розкрадання бюджетних коштів в Мінагрополітики, у екс-міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка було вилучено 286 тис. доларів США, 659 тис. грн, кілька наручних годинників високої вартості відомих світових брендів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі