Влада

Житомирська ОДА визнала гуманітарною допомогою майже 5 тонн вантажів з-за кордону

13 June 2017, 10:44

Житомирська облдержадміністрація визнала вантажі з-за кордону для комунальної установи «Центральна дитяча міська лікарня» та релігійної місії «Карітас-Спес» в м. Житомирі Римсько-католицької церкви гуманітарною допомогою.

Відповідне розпорядження голова ОДА Ігор Гундич підписав 2 червня.

«Відповідно до статей 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 4, 5 Закону України «Про гуманітарну допомогу», постанов Кабінету Міністрів України від 21 січня 2013 року № 23 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України щодо комісій з питань гуманітарної допомоги», від 25 березня 2013 року № 241 «Про затвердження Порядку взаємодії центральних і місцевих органів виконавчої влади та Національного банку щодо реалізації Закону України «Про гуманітарну допомогу» (зі змінами), протокольного рішення робочої групи з питань гуманітарної допомоги при обласній державній адміністрації від 29 травня 2017 року № 5. Визнати гуманітарною допомогою вантажі згідно з додатком», - зазначається у документі.

Житомирська дитяча лікарня отримує 2241 кг гуманітарної допомоги з міста Шлайц, від Німецького Червоного Хреста, релігійній місії «Карітас-Спес» душпастирська благодійна інституція Католицької Церкви в Польщі «Карітас-Польща» надіслала новий паливний котел ККF 160 кW з живильником АРР-2, вагою 2680 кг.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому цього року у Житомирі запрацював «Банк добра», де волонтери безкоштовно роздають нужденним гуманітарну допомогу. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі