Місто

КП «Парк» поки не планує будівництво нового туалету в житомирському гідропарку і обіцяє капремонт старого

13 June 2017, 12:43

У житомирському гідропарку поки не планується будівництво нової громадської вбиральні з причини відсутності фінансування.

Про це йдеться у відповіді дирекції комунального підприємства «Парк» Житомирської міської ради на інформаційний запит Житомир.info.

«Розглянувши запит щодо надання інформації стосовно будівництва нового громадського туалету в гідропарку, згідно листа дирекції КП «Парк» №01/189 від 07.06.2017 року, повідомляємо наступне:

у зв'язку з відсутністю фінансування будівництво громадської вбиральні у гідропарку не розпочато;

орієнтовно будівництво туалету планується біля атракціону «Колесо огляду»;

за попередніми даними, туалет повинен бути безкоштовним;

в приміщенні існуючого туалету планується здійснити капітальний ремонт», - йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, в червні 2016 року компанія Geberit разом з Міжнародною інтердисциплінарною школою з урбаністики СANactions визначила переможців всеукраїнського конкурсу з розробки концепції сталого громадського вуличного туалету, яка буде реалізована в гідропарку міста Житомир. Перше місце і 30 тисяч гривень на реалізацію проекту дісталися співавторам Додонову Артему та Стрижевській Анастасії.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2015-го дирекція парку обіцяла закупити за 1 млн грн  три металевих «антивандальних» туалети з кабінками для людей з особливими потребами. 1 червня 2017 Житомирська мерія прозвітувала про офіційне відкриття купального сезону в гідропарку: розповіла про питну воду і кабінки для перевдягання, однак зовсім не обмовилася про душові кабінки на пляжах чи обіцяні туалети.

Як виглядав житомирський гідропарк за тиждень до цьогорічного купального сезону, дивіться тут.

Проект-переможець конкурсу компанії Geberit на кращий туалет: 

Так виглядала громадська вбиральня в гідропарку у травні 2017:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі