Влада

У Житомирській області створили комісію з відшкодування різниці в тарифах

13 June 2017, 15:54

У Києві та 24 областях України, в тому числі Житомирській, створені комісії з питань узгодження заборгованості з різниці у тарифах на комунальні послуги, до яких входять працівники секторів контролю за регульованими цінами головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві.

Про це 13 червня повідомив офіційний сайт  Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«З метою реалізації положень Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» та на підставі наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 15.03.2017 №53 «Про затвердження типового положення про територіальні комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах» обласними та Київською міською державними адміністраціями утворено комісії з питань узгодження заборгованості з різниці у тарифах на комунальні послуги. До складу цих комісій включені працівники секторів контролю за регульованими цінами головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, які проводять детальний аналіз розрахунків та перевірку документів, що надані суб’єктами господарювання для відшкодування з бюджету заборгованості з різниці в тарифах», - інформує сайт.

У повідомленні йдеться, що працівники сектору контролю за регульованими цінами головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області опрацювали матеріали розрахунків обсягів заборгованості з різниці в тарифах 23 підприємств області за період діяльності 2009-2015 років, які надавали послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, виробництва, постачання та транспортування теплової енергії для населення, бюджетних установ і організацій.

«У ході проведеного аналізу розрахунків, наданих суб’єктами господарювання, встановлені випадки завищення фактичних витрат на послуги, заниження суми доходів та фактичного нарахування плати споживачам при формуванні обсягів заборгованості з різниці в тарифах (тобто фактичні витрати та доходи не відповідали звітним даним)», - інформує Держпродспоживслужба.

За даними прес-служби установи, результатом роботи сектору контролю за регульованими  цінами головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у складі територіальної комісії є «зменшення обсягів бюджетних призначень на суму 2,075 млн гривень, що в свою чергу попередило економічно необґрунтоване покриття різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, виробництва, транспортування та постачання теплової енергії для населення, бюджетних установ і організацій».

Як повідомляв Житомир.info, два роки тому в Житомирській області перевірка виявила переплату субсидій на загальну суму 62,3 тис. грн.

Нагадаємо, за повідомленням Мінсоцполітики, заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на оформлення субсидії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі