Політика

У Житомирі лідер Радикальної партії Олег Ляшко розкритикував пенсійну та медичну реформи

13 June 2017, 18:47

Українцям мають підвищувати пенсії, а не пенсійний вік. Про це лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив під час поїздки у Житомир, спілкуючись з працівниками підприємства Ferplast.

«Я приїхав, щоб вас підтримати і сказати, що ми робитимемо все, щоб у вас була можливість працювати, заробляти. не дамо підвищити пенсійний вік, щоб у 55 років можна було виходити на пенсію, якщо є 30 років стажу. А щоб був стаж, потрібно, щоб була робота, бо коли вивозять все з України замість того, щоб створювати тут роботу, то навіть якщо ви у 100 років будете виходити на пенсію, то все одно пенсії не буде», - сказав Олег Ляшко.

Під час спілкування з колективом політик також зазначив, що команда Радикальної партії не дозволить скасувати мораторій на вивіз з України необробленої деревини.

«Ми добилися, щоб був прийнятий закон про заборону вивезення лісу-кругляку з України. Хочете наш ліс - створюйте робочі місця, ставте нове обладнання, переробляйте ліс, робіть продукцію і, будь ласка, беріть наш ліс. Це наша ключова політика відродження національного виробництва», - зазначив Олег Ляшко.

Також Олег Ляшко відвідав обласну клінічну лікарню ім. Гербачевського, де поговорив з лікарнями та пацієнтами про медичну реформу.

«Минулого тижня у парламенті кнопкодави протягнули так звану медичну реформу. У випадку прийняття цього закону це призведе до скорочення чисельності людей, які можуть отримати медичну допомогу. По-перше. стаття 49 Конституції України говорить, що в комунальних і державних закладах допомога надається безкоштовно. Цим законом фактично ліквідовується 49 стаття. Тобто всю оплату фактично беруть і легалізовують під приводом того, що нема коштів. Безумовно, за медицину треба платити, зарплати треба платити, за ліки треба платити, за обладнання, за комуналку, за харчування, але питання – хто має за це платити? Цим законопроектом нам кажуть, що ці видатки треба перекласти на українців. Де людям взяти гроші, щоб заплатити за ці медичні послуги? Медична реформа – це має бути комплексний підхід. Не просто закрили, скоротили чисельність ліжок, закрили лікарні, скоротили лікарів, і розказують, що призначать лікарю 20 тисяч зарплату. Одному дадуть 20 тисяч, а 100 скоротять, щоб за рахунок них дати зарплату одному», - сказав лідер Радикальної партії.

Політик пообіцяв і надалі приділяти увагу проблемам медицини і привітав медиків з професійним святом, яке традиційно відзначають 18 червня.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі