Культура

Бочка-довбанка приватного колекціонера з селища Житомирської області потрапила до «Книги рекордів України»

14 June 2017, 12:55

9 червня до Миколи Жилюка, власника колекції старожитностей з Ємільчино Житомирської області, завітали представники «Книги рекордів України», щоб зафіксувати неперевершений факт – наявність у його музеї найбільшої в державі бочки-довбанки.

Про це пише сайт Народна Трибуна.

«Висота бочки – 112 см, діаметр – 86,5 см, окружність – 293 см, ємкість – 658 літрів. Остаточні параметри, встановлені у ході технічної частини, засвідчили право власника отримати відповідний документ», - йдеться у повідомленні.

«Я дуже люблю бувати в різних містечках та селех, а особливо тих, які вперше відносяться до Національного рекорду України. Я хочу сказати, що в таких містах живе душа України, і в цьому місті йде сильна енергетика. Енергетика йде через ту працю людей, які з давніх-давен не боялися працювати. Ми на експертній раді, коли розглядали заявку, не могли навіть повірити – зробили експертизу і підтвердили, що такого у нас ще не було. Українські старожитності – найсильніший скарб України», - зазначила представник Національного реєстру рекордів.

Фото з сайту Народна Трибуна

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня 2017 року керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова повідомила, що рекорд щодо виготовлення та встановлення найбільшого прапору Україна-ЄС зафіксований у Житомирі, та вручила голові ОДА Ігорю Гундичу відповідний сертифікат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі