Суспільство

ОДА дає поради, як з Житомира добратися до моря: залізничний транспорт, автобус та інше

14 June 2017, 18:26

Жителям Житомирщини стало простіше доїхати до моря, оскільки з’явилися нові рейси залізничного та автобусного сполучення.

Про це розповів начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк – повідомляє сайт облдержадміністрації.

«У розпал канікул та відпусток на Житомирщині традиційно з’являються літні рейси залізничного та автобусного сполучення, щоб жителям області було легше потрапити на південь України. Цьогоріч потяг з Житомира прямує не лише до Одеси, як минулого року, а до Білгород-Дністровського. За кілька днів запускається і автобусний рейс», – зазначає Роман Крисюк.

Рекомендації ОДА як жителям області доїхати до моря:

1. Залізничним транспортом

З початку червня житомиряни можуть скористатися потягом у напрямку Білгород-Дністровського, який зупиняється в Одесі, Кароліно-Бугазі та Затоці. Курсує потяг по непарним числам місяця та вирушає із Житомира о 20.42 год. Ціна – від 144 грн за плацкартне місце до Білгород-Дністровського. Студентам надається знижка 50%.

2. Автобусом

З 17 червня по суботам з житомирського автовокзалу починає курсувати прямий автобус до Одеси. Вирушатиме о 7.00 год., а квиток коштуватиме 374 грн.

3. Інше

Крім того, приватні перевізники через інтернет-платформу busfor.ua пропонують доїхати у різний час до Одеси, Херсону та Затоки з 1 пересадкою. Ціна стартує від 331 грн.

Автомобілісти, які їдуть на південь, через blablacar.com.ua також пропонують скласти їм компанію. За дорогу до Одеси та Затоки просять від 250 гривень з пасажира.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня «Укрзалізниця» інформувала, що поїзд № 221/521-222/522 Київ, Житомир – Білгород-Дністровський з 5 червня 2017 року курсуватиме через день по непарних числах, з Білгород-Дністровського – по парних. Поїзд № 288/287 Чернігів, Київ – Білгород-Дністровський з 6 червня 2017 року курсуватиме через день по парних числах, у зворотному напрямку – по непарних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі