Місто

Житомирське ТТУ на 780 тис. грн накупить у київської фірми сучасних систем озвучування зупинок

15 June 2017, 13:41

Незабаром ще у 22 житомирських тролейбусах з’являться сучасні системи озвучки з електронними маршртутними покажчиками.

Житомирське трамвайно-тролейбусне управління провело тендер на закупівлю комплектів інформаційних систем для рухомого складу в кількості 22 штуки.

15 червня на ProZorro опублікували протокол розкриття цінових пропозицій та оголосили переможця допорогових закупівель – це ТОВ Науково-впроваджувальна фірма «Гранато» з Києва, єдиний учасник торгів, який зараз очікує укладення договору з ТТУ.

Кияни запропонували придбати в них 22 системи 782,4 тисячі гривень, або близько 35 600 грн за кожен комплект. Це дещо менше, ніж сума, за яку ТТУ збиралося витратити на закупівлю (800 тисяч гривень).

У технічній документації пояснюється, що інформаційні системи застосовуються в тролейбусах з метою забезпечення інформування пасажирів в салоні тролейбуса та тих, які знаходяться на зупинках громадського транспорту, про маршрут, напрямок руху, назву зупинки та іншу інформацію. Кожен комплект має складатися з:

- маршрутних покажчиків (переднього, бокового та заднього) — 3 од.;

- інформаційно-рекламної смуги — 1 од.;

- центрального головного блоку керування транспортної системи тролейбуса ( бортового комп'ютера) — 1 од.;

- мікрофону - 1 од.

У мережі інтернет є інформація, що фірма «Гранато» зареєстрована в Київі, багато років працює на ринку електронної техніки, її специфікація – розробка і виготовлення обладнання для доступу в Інтернет, систем відображення інформації обладнання для проведення селекторних нарад, диспетчерського зв’язку та аудіоконференцій.

Начальник комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради Андрій Нечуйвітер в коментарі Житомир.info пояснив, що інформаційні системи, які закуповуються, будуть розміщені в тих тролейбусах, де їх ще немає.

«У нас більше 30 таких тролейбусів, але поки закуповуємо стільки, на скільки вистачає коштів, це 22. На наступний рік будемо просити ще грошей з міського бюджету на чергову партію. Договір з фірмою ще не укладений, бо не минуло 10 днів з дня визначення переможця. Це термін, коли перевіряється відповідність документів та приймаються скарги», - пояснив начальник ТТУ.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому в житомирських тролейбусах почали встановлювати нові системи автоматичного озвучування зупинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі