Події

В райцентрі Житомирської області затримали начальника відділу Держгеокадастру з хабаром в 3300 доларів

15 June 2017, 19:52

Прокуратура Житомирщини спільно із Національною поліцією затримала із неправомірною вигодою 3300 доларів США керівника районного відділу Держгеокадастру.

Про це 15 червня повідомила прес-служба прокуратури області.

«У четвер, 15 червня 2017 року, за результатами спільних зусиль прокуратури області, управління захисту економіки в Житомирській області та головного управління Нацполіції в області в одному з райцентрів області затримано начальника районного відділу Держгеокадастру Житомирської області під час одержання ним неправомірної вигоди. Посадовець вимагав у жителя району грошову винагороду в розмірі 3300 доларів США за позитивне вирішення питання щодо погодження відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення», - інформує прокуратура.

Неправомірну вигоду вилучено.

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди керівником райвідділу Держгеокадастру Житомирської області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовця від посади. Досудове розслідування проводить слідче управління головного управління Нацполіції в області.

Фото прокуратури області

Як повідомляв Житомир.info, 26 травня на хабарі затримали члена медичної комісії при Коростенському ОМВК Житомирської області.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі