Влада

В облраді житомирському центру для безпритульних підказали, як погасити 100-тисячний борг за електроенергію

16 June 2017, 09:30

Питання функціонування центру обліку для безпритульних, що знаходиться в м. Житомирі, 15 червня обговорили на робочій нараді під керівництвом першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка.

Про це пише прес-служба Житомирської обласної ради.

На нараді зазначалось, що центром обліку опікується громадська організація «Милосердя», яка орендує приміщення, що перебувають на балансі обласної ради.

Наразі з громадської організацією укладено договори оренди трьох приміщень загальною площею майже 900 кв.м., у тому числі й приміщення центру, за мінімальну плату. В минулому році за рахунок коштів обласного бюджету у приміщенні центру було замінено вікна на загальну суму 125 тис грн. Водночас, укладаючи договір оренди, орендар брав на себе зобов’язання своєчасно та в повному обсязі сплачувати комунальні та експлуатаційні послуги, зокрема, за електроенергію та утримання мереж. Станом на 1 червня борг громадської організації за вказані послуги становить понад 100 тис. грн, з яких більше 70 тис. грн – заборгованість за електропостачання», - йдеться у повідомленні.

Після обговорення зазначеного питання, присутні дійшли згоди, аби уникнути подальшого зростання боргів, запропонувати керівнику громадської організації укласти договір на електропостачання безпосередньо з енергопостачальною компанією та відповідний договір про реструктуризацію накопиченої заборгованості.

Підсумовуючи нараду, Сергій Крамаренко зазначив, що депутати не стоятимуть осторонь тих проблем, з якими стикнулися безпритульні.

«Обласна рада буде сприяти і допомагати центру і тим людям, які, з тих чи інших причин, опинилися без певного місця проживання, адже для деяких з них центр обліку в Житомирі – це єдиний шанс мати дах на головою і можливість повернутися до нормального життя», - підсумував перший заступник голови обласної ради.

Нагадаємо, у центрі для безпритульних житомирські безхатьки два дні просиділи без світла.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня у житомирському центрі для безпритульних вимкнули світло через борги.

Фото з сайту обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі