Події

Керівник очисних споруд паперової фабрики, яка забруднює річки в Житомирській області, вчинив самогубство, - нардеп

16 June 2017, 11:58

 Керівник очисних споруд Понінківської картонно-паперової фабрики, що в Хмельницькій області, покінчив життя самогубством.

Про це на своїй сторінці у Facebook 16 червня написав народний депутат від Новоград-Волинського виборчого округу Житомирської області Володимир Литвин.

«… трапився трагічний випадок. За повідомленням голови Баранівської райдержадміністрації, покінчив життя самогубством керівник очисних споруд цієї фабрики (Понінківської картонно-паперової – ред.). Можливо, цей випадок примусить наші «доблесні» правоохоронні органи зайнятися впритул власниками фабрики, яка зареєстрована в одній області, далеко віл Хмельниччини, а її власники – в іншій області, також віддаленій від місця знаходження фабрики. Зараз намагаюсь додзвонитися до Прем’єра і профільного Міністра, які вже місяць не можуть дати відповідь на депутатські запити», - написав Литвин.

Голова Баранівської райдержадміністрації Житомирської області Микола Вельчинський у телефонному коментарі розповів Житомир.info, що, за його даними, випадок стався в суботу, 10 червня. Інформацію про самогубство йому надали на Понінківській фабриці. Будь-якими іншими подробицями голова РДА не володіє.

У прес-службі головного управління Нацполіції в Хмельницькій області інформацію про нещасний випадок не підтвердили.

«Ні за 10, ні за 11 червня немає повідомлень про самогубство чоловіка. Ні у Полонському районі (на території якого працює фабрика – ред.), ні в Хмельницькій області в ці дні не зафіксований такий факт», - сказали Житомир.info у прес-службі.

Нагадаємо, в 2016 році після виявленого забруднення річок Случ та Хомора у Новограді-Волинському та Баранівці поліція провела обшук на хмельницькому підприємстві для з’ясування причин забруднення. Після візиту на Понінківську картонно-паперову фабрику Хмельницької області тодішній губернатор Сергій Машковський пообіцяв не полінуватися і приїхати на фабрику ще раз, якщо на підприємстві не відремонтують очисні споруди.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня цього року на Понінківську фабрику їздив нинішній голова Житомирської ОДА Ігор Гундич - в рамках наради з проблеми забруднення річок Случ та Хомора викидами з фабрики. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі