Політика

Борислав Розенблат з нагоди Дня медичного працівника передав нагороди від Верховної ради житомирським лікарям

17 June 2017, 21:13

Стати лікарем Марія Брокарєва вирішила після того, як хвороба вразила її рідного батька. Жінка ще жодного разу не пошкодувала, що обрала саме цю професію. Напередодні дня медичного працівника у Житомирі відзначили кращих лікарів.

«Я вирішила стати лікарем десь у 9 класі. Дуже хотіла, хоча в родині в мене нікого немає лікарів і ніколи не було. Можливо, частково мене простимулювало те, що в мого батька в 41 рік стався інфаркт. І якось так по життю склалось, я хотіла бути лікарем, але не знала яким саме. Але в житті так склалось, що я стала лікарем-кардіологом. Якщо чесно, то я себе ніким окрім лікаря не уявляю. Люблю свою роботу», - розповідає лікар-кардіолог Марія Брокарєва. 

Кожен день в роботі медпрацівника схожий на попередній, але кожен день по своєму прекрасний, коли пацієнти видужують – в цьому переконаний лікар Олександр Малафійчук.  

«Я бачив результат своєї роботи. Я бачив, що одужують діти. Це кожен день таке щастя. Я вже 30 років працюю і якщо хоча б одна людина одужала від того, що я роблю, я приніс їй якусь користь, то всі дні, а вони дуже схожі, щасливі. Є така приказка, яку я завжди повторюю: «Добробут ЛОРа тримається на соплях». Це банально, але в той же час людина може лікувати серце, може лікувати печінку, можна пересаджувати серця, але якщо людину замучив нежить і вона тиждень не дихає носом, то вона страждає точно так само як і від болю в серці, як і від болю в легенях. Ми робимо скромну справу, але дуже важливу», - переконаний завідуючий оториноларингологічним відділенням обласної клінічної лікарні Олександр Малафійчук.

Привітати лікарів із їх професійним святом зібрались представники влади. Відзнаки від Верховної Ради України житомирським лікарям вручив особисто народний депутат Борислав Розенблат. Він переконаний: попри проблеми в медицині, українські лікарі кожного дня рятують життя і їх праця має бути гідно оцінена.

«Я хотів би, щоб люди цінували лікарів наших, тому що сьогодні вони потребують захисту. Іншим принциповим для мене питанням є те, що наші лікарі повинні заслуговувати поваги і шани. Бо ці люди своїми руками дарують нам життя. Сьогодні вкрай необхідно подякувати цим людям і зробити усе, щоб їх праця була оцінена і матеріально, і духовно. І щоб ми усі вірили, що медицина стане середньоєвропейського рівня. Тоді наші лікарі матимуть можливість отримувати достойну зарплату, вважати себе заможними людьми і тоді престиж медичного працівника в Україні буде на тому самому рівні, що і в Європі, в Польщі, в Німеччині, в провідних країнах світу», - переконаний нардеп.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі