Місто

У Житомирі за індивідуальною програмою навчається майже 300 учнів, - управління освіти

19 June 2017, 09:23

У Житомирі станом на 26 травня 2017 року за індивідуальною формою навчалося 286 учнів, що становить 1 % від загальної кількості учнів 2016-2017 навчального року.

Про це йдеться у відповіді управління освіти Житомирської міської ради на запит Житомир.info від 13 червня 2017 року.

«Управлінню освіти Житомирської міської ради підпорядковані:

  • денні загальноосвітні школи - 23;
  • гімназії-3;
  • ліцеї - 4;
  • колегіум - 1;
  • вечірня загальноосвітня школа - 1;
  • приватні загальноосвітні заклади - 3;
  • навчально-виховні комплекси «дошкільний навчальний заклад - школа І ступеня» - 6.

Зареєстровані у відповідності до вимог Закону України «Про загальну середню освіту» альтернативні школи на території м. Житомира відсутні (виділено редакцією). Термін «альтернативна школа» відсутнє у законодавстві України про освіту», - йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, у вересні минулого року школярів запрошувала на навчання «перша житомирська приватна альтернативна школа». 

За даними управління освіти, кількість учнів, які на кінець цього навчального року навчалися за індивідуальною формою, склала 286, що на 2 учні менше, ніж у 2016 році.

«Відповідно до ряду законодавчих актів, індивідуальна форма навчання може запроваджуватись для осіб, які:

- за станом здоров’я (у тому числі особи з особливими освітніми потребами, з інвалідністю та ті, яким необхідно пройти медичне лікування в закладі охорони здоров'я більше одного місяця) не можуть відвідувати навчальний заклад;

- проживають у селах і селищах (коли кількість учнів у класі становить менше 5 осіб);

- проживають у зоні збройного конфлікту, на тимчасово окупованій території України або у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження тощо та надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру (з використанням дистанційної форми навчання) відповідно до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України";

- мають високий навчальний потенціал і можуть прискорено закінчити школу;

- є іноземцями або особами без громадянства (діти-біженці, діти, чиї батьки подали заяви про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового чи тимчасового захисту, діти іноземців та осіб без громадянства, які утримуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства)», - йдеться у відповіді наінформаційни запит.

За даними управління освіти,  приватні дошкільні навчальні заклади, зареєстровані у відповідності до вимог Закону України «Про дошкільну освіту», відсутні на території Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2017 року виконком Житомирської міськради затвердив розмір гранту на загальну суму 1 млн 800 тис. грн, який розподілять між трьома приватними школами міста Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі