Політика

Олександр Ракович у суді оскаржує рішення Житомирського виконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках

19 June 2017, 10:13

Зупинити рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у міських маршрутках до 5 гривень – з такою вимогою до Корольовського районного суду міста Житомира звернувся голова Житомирської міської організації Радикальної партії Олега Ляшка – Олександр Ракович.

«Наша політична сила вважає, що це є несправедливим, бо ці тарифи є не обґрунтованими. Ми вважаємо, що у зв’язку з такою скрутною ситуацією і у зв’язку з тим, що досі не підняли пенсії для пенсіонерів, а їх і надалі не хочуть возити безкоштовно, цей тариф є необґрунтованим, він є геноцидом для житомирян і мешканців міста Житомира», - зазначив депутат Житомирської обласної ради Ілля Смичок.

На підтримку цих вимог до суду прийшли активісти і небайдужі житомиряни. Нові тарифи вони вважають здирницькими.

«Вимагаємо, щоб було як і раніше - по 3 грн», - говорить житомирянка Елеонора Сілко.

«Вже більше половини місяця пройшло і ми побачили, що обіцянка влади покращити якість перевезень, завести нові транспортні засоби не виправдалися. Як їздили старі маршрутки побиті, так і їздять», - зазначає голова ГО «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук.

Представники Радикальної партії звернулися до суду з проханням зупинити дію рішення виконкому на період розгляду справи, втім суд відмовив.

«Суд вбачає, що забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення виконавчого комітеті Житомирської міської ради на час розгляду даної справи, яка є предметом позову, буде фактично вирішенням справи по суті до постановлення рішення в даній справі. Суд ухвалив у задоволенні заяви Раковича О. І. про забезпечення позову відмовити», - зачитав рішення суддя Корольовського районного суду м. Житомира Костянтин Шалота.

Тепер представники позивача планують оскаржувати ухвалу суду в апеляційній інстанції, і обіцяють продовжувати боротьбу за зниження вартості проїзду у маршрутках.

«Ми просили зупинити дію рішення виконавчого комітету №456 до набрання законної сили рішенням суду. Тобто ми просили тимчасово його зупинити на період розгляду справи, оскільки такий розгляд іноді відбувається досить тривалий час, наше клопотання було навіть економічно обґрунтоване для мешканців міста Житомира. Проте, на жаль, суд нам відмовив у задоволенні клопотання. Ми маємо намір оскаржувати дану ухвалу, у нас на це є 5 днів, а далі вже у місцевому суді у нас продовжиться розгляд справи. Суддя буде вирішувати, дане рішення є законним чи незаконним, і тільки його рішенням буде визнано: чи зовсім припиняє дію дане рішення. чи воно надалі буде існувати», - зазначила представник Олександра Раковича у суді Ірина Могильницька.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі