Влада

Гройсман звернувся до регіонів країни з проханням допомогти Львову у вирішенні «сміттєвої» проблеми

19 June 2017, 13:51

Кабінет Міністрів України готовий розглянути рішення про виділення з резервного фонду Державного бюджету 50 млн грн м.Львів для проведення робіт з облаштування міського сміттєвого полігону і звертається до інших регіонів країни з проханням допомогти місту у вирішенні «сміттєвої» проблеми, але наголошує на тому, що вирішення проблеми - це обов'язок місцевої влади.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з регіонами – 19 червня повідомляє прес-служба Кабміну.

«Я готовий внести пропозицію на засідання Уряду і виділити 50 млн грн з резервного фонду для області для облаштування полігону. Я хочу зараз попросити всю країну: якщо до вас раптом звернеться міський голова Львова Андрій Садовий за допомогою, дуже прошу, якщо можете – допоможіть», - сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду підкреслив, що відповідальність за вирішення проблеми утилізації сміття з міської влади Львова ніхто не знімає. Більше того, в разі надання допомоги, Кабінет Міністрів просив би надати часові рамки системного вирішення існуючих труднощів.

Володимир Гройсман нагадав, що сьогодні в Україні існують тисячі полігонів, і вони знаходяться у веденні місцевої влади, і саме місцева влада вирішує всі технічні й технологічні питання утримання й облаштування сміттєвих полігонів.

Нагадаємо, 11 червня біля села Васьковичі Коростенського району місцеві жителі змусили водіїв фур забрати львівське сміття і поїхати геть.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії облради 6 квітня цього року начальник ГУНП Вячеслав Печененко доповідав, що відкрито більше десяти кримінальних проваджень за фактами несанкціонованого скидання сміття зі Львова на території Житомирської області. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі