Суспільство

Учасниця київського «Маршу рівності» розповіла, чи є Житомир гомофобним

19 June 2017, 16:31

18 червня у Києві пройшов «Марш рівності». За оцінками поліції, участь у Київпрайді взяли більше 2 тисяч осіб.

«Службу у центральній частині столиці несуть понад 5500 правоохоронців. У місці проведення заходу встановлені фільтраційні пункти, чергують кінологи та кінна поліція. В кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави та газові балончики. Близько 100 учасників акції проти проведення «Маршу рівності» біля парку імені Тараса Шевченка безперервно ходять по пішохідному переходу та утворили ланцюг. Колона учасників «Маршу рівності» вирушила у напрямку вулиці Хрещатик. За попередніми підрахунками, участь у заході беруть близько 2,5 тисяч осіб. Учасники «Маршу рівності» змінили маршрут, аби уникнути сутичок із противниками заходу. «Марш рівності» завершився. Затриманих за правопорушення під час проведення цього заходу немає», - оперативно інформувала про події 18 червня поліція Києва на своєму сайті. 

Учасниками Київпрайду-2017 були й житомиряни.

«Для мене Марш рівності – це марш, де ми можемо зрівняти права всіх людей, не залежно від їх сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності. Немає різниці хто є людина, вона повинна мати рівні права... Житомир – він не сильно гомофобний, я би сказала так. Наприклад люди, з якими спілкуюсь я, вони знають хто я і вони не відштовхують мене, вони сприймають мене такою, яка я є, тому що для них я, в першу чергу, людина. На даний час більшість молоді відкривається, саме молоді ЛГБТ, вона про це говорить. Праворадикали, їх захворювання – гомофобія, так як вони говорять, що у нас захворювання – наша гомосексуальність. Якби вони вилікувалися від своєї хвороби – вони були би здоровими людьми, як на мене. Тому що ми не вважаємо когось хворим, не дивлячись на його сексуальну орієнтаціє і гендерну ідентичність, на те, як він себе сприймає, тому що для нас це нормально. Якщо вони говорять про «традиційні цінності», то нехай вони мені розкажуть, що таке традиційна цінність. Бити жінку, бити дитину, приходити додому п’яним, не працювати і все повісити на жінку – це є традиційні цінності?» - емоційно розказує координатор організації «Queer Home Zhytomyr» Ольга.

«Марш рівності» тривав годину і завершився об 11.00, але посилені наряди поліції працювали у людних місцях Києва до вечора. Зокрема, на Контрактовій площі через три години після завершення заходу поліцейські затримали одного зі зловмисників, які накинулися на учасників «Маршу рівності»

«Попередньо встановлено, що група невідомих підбігли до чоловіків, бризнули одному в обличчя газовим балончиком, а іншому нанесли тілесні ушкодження. Одного зі зловмисників поліцейські затримали і доставили в Подільське управління поліції. Із ним спілкуються оперативники та слідчі. Затриманий – киянин, 1995 р.н. У нього вилучили балаклаву, ніж, газовий балончик і капу. Потерпілим, 1980 та 1984 р.н., викликали «швидку», працівники якої надали їм медичну допомогу і доставили в лікарню. Подія належним чином зареєстрована, вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Спільників нападника розшукують», - повідомила поліція Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі