Суспільство

У Черняхові відбувся XV-й меморіал з шахів пам’яті Миколи Кондратюка

19 June 2017, 16:49

18 червня у місті Черняхів Житомирської області, в приміщенні районного Будинку культури, відбувся XV-й меморіал, присвячений пам’яті шахового композитора, міжнародного майстра, бронзового призера чемпіонату світу з шахової композиції Миколи Арсентійовича Кондратюка.

Враховуючи те, що за ініціативи голови райдержадміністрації Павла Ігнатенка в 2016 році на базі Черняхівської загальноосвітньої школи 1-3 ст. був відкритий шаховий клуб, цього року турнір проводився у двох підтурнірах -  серед дорослих і  дітей.

На відкритті перед учасниками з привітальним словом виступали народний депутат України Павло Дзюблик, голова Черняхівської райдержадміністрації Павло Ігнатенко, заступник голови Черняхівської районної радим Володимир Троценко, народний артист України, керівник квартету «Гетьман», молодший брат Миколи Андрій Кондратюк, голова федерації шахів Житомирської області Артем Сачук, директор Черняхівської ЗОШ 1-3 ст. Галина Шлапак та  рідні Миколи Арсентійовича. Головний суддя - Павло Добрінецький.

У турнірах зіграли 71 учасник, в тому числі шахісти з Коростишева, Малина, Вінниці, Житомира, Бердичева, Києва та Попільні.

Всі переможці та призери нагороджені грамотами, медалями, сувенірами та грошовими преміями. Грошовий фонд був сформований головою райдержадміністрації, головою районної ради, народним депутатом України та молодшим братом шахіста.

Оскільки турнір ювілейний, то племінниці Миколи Кондратюка – Оксана та Наталя - від родини вручили сувенірні тарілки з портретом відомого шахіста.

Приємно, що даний турнір ніколи не відбувався лише в форматі змагань, а завжди панувала дружня атмосфера, в якій постать нашого земляка Миколи Кондратюка набувала ще більшого визнання.

Результати турнір А (41 учасник):

Перше місце поділили одразу 4 шахісти, але за додатковими показниками перше місце виборов КМС Вінарчук Олександр м. Бердичів.

Друге місце посів КМС Охріменко Сергій м. Житомир.

Третє місце зайняв гість з Києва КМС Черних Володимир.

Четверте місце взяв КМС Нікітін Богдан м. Київ.

Місця з 5 по 8 поділили 4 шахісти, які набрали по 5 очок, а призові взяли МФ Думанський Ярослав, і КМС Трохимишин Сергій 5 і 6 відповідно.

Кращим серед ветеранів став Ревуцький Володимир. Спец-призи отримали Мирончук Олег і Осадчук Анастасія.

Кращою серед жінок стала Корнійчук Олександра, а серед жителів м. Черняхів Малашевич Василь.

Результати турніру Б(30 учасників):

Перше місце зайняв Луцько Артем 6,5 очок м. Київ.

Друге місце зайняв Бойко Максим 5,5 очок м. Чуднів.

Третє місце зайняв Андрієвський Ярослав 5,5 очок м. Чуднів.

Четверте місце зайняв Цегельник Віталій 5 очок м. Бердичів.

П’яте місце зайняв Яременко Андрій 5 очок м. Коростишів.

Шосте місце Ратнер Христина(м. Житомир).5 очка і перше місце серед дівчат.

Другою серед дівчат стала Герасимчук Юлія м. Коростишів.

Третьою серед дівчат стала Петренко Марина м. Житомир.

Також відбувся  конкурс у вирішенні шахових композицій, де кращими виявилися Герасимчук Юлія, Бойко Максим і Скоблєв Нікіта.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі