Влада

Житомирський губернатор обіцяє 6 шкіл з сучасним ремонтом та креативним дизайном

20 June 2017, 17:50

За наступні 2 роки 6 шкіл Житомирської області будуть комплексно переформатовані під умови Нового освітнього простору.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич 20 червня під час Координаційної зустрічі «Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи» у Києві, - інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Сьогодні можна утеплити будівлю, але нічого від цього не зміниться. Ми орієнтовані на комплекс заходів, починаючи від ремонту доріг і закінчуючи креативним дизайном школи, що відповідає вимогам нової української школи. Для того, щоб дитина отримувала якісну освіту, мала хорошого вчителя. Дитина має хотіти йти до школи», – наголосив Ігор Гундич.

За його словами, в області розроблена  комплексна схема опорних шкіл, яких зараз вже 30, із них 19 – в ОТГ.

«Ми визначили перші 6 освітніх закладів, які будуть переоснащені за програмою Нового освітнього простору. Як, наприклад, Гришковецька гімназія Бердичівського району, яка стала переможцем конкурсу серед створених опорних шкіл», – цитує прес-служба голову ОДА.

Ігор Гундич зазначив, що в цій гімназії, як і інших 5, що переобладнають за наступні 2 роки, будуть створені зовсім інші умови для дітей, ніж вони є сьогодні. Це будуть сучасні приміщення, меблі, креативний дизайн їдальні, новітня медіатека за ініціативи Марини Порошенко та Фонду Порошенка, медіацентр та ін.

«Хтось може сказати, що це все неможливо. Але я скажу, що сьогодні, як ніколи, держава дає достатній фінансовий ресурс. Це і Державний фонд регіонального розвитку, субвенції об’єднаних територіальних громад, є місцеві бюджети, обласні, районні. Головне – не розпорошувати ці кошти, а зробити ті речі, за які потім не буде соромно», – наголосив Ігор Гундич.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2017 року дружина президента Марина Порошенко пообіцяла, що вже на початку вересня в одній з житомирських шкіл запрацює сучасна медіатека.

 

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі