Політика

Житомирські депутати від «Самопомочі» взяли участь у мітингу під стінами Верховної Ради

21 June 2017, 11:33

21 червня депутати фракції «Об'єднання «Самопоміч» в Житомирській обласній раді взяли участь у мітингу під стінами Верховної Ради України з вимогою провести політичну реформу.

Президент України і парламентська коаліція мають дотриматись політичних обіцянок і врешті-решт розглянути проекти законів, які є нагальними для проведення політичної реформи. Слід наголосити, що це були вимоги Майдану. Ще 22 лютого цього року Комітет з правової політики і правосуддя ВРУ розглянув на своєму засіданні законопроекти «Про вибори народних депутатів України» №№ 1068, 1068-1, 1068-2, які стосуються виборчої реформи. І коаліція, і Президент говорили, що ці законопроекти будуть визначені як першочергові для розгляду у Парламенті. Проте цього так і не відбулося. 

Президент та коаліція обіцяли змінити виборче законодавство та склад ЦВК, але досі цього не зробили. Спостерігається тотальна консервація влади і небажання змінити політичну ситуацію. На нашу думку, потрібно виконувати обіцянки, якими маніпулювали нинішні можновладці під час Майдану. Пообіцяли - виконуйте!

«Ось як ми бачимо політичну реформу: повністю відкриті списки, скасування мажоритарної системи, заборона політичної реклами на телебаченні, зниження прохідного відсотку. Від того, кого ми оберемо і приведемо у владу, залежить майбутнє держави», - говорить голова фракції «Об'єднання «Самопоміч» в обласній раді Віталій Ейсмонт. 

Демократичні сили, які прийшли на мітинг 21 червня, вимагають прийняти закон про врегулювання процедури імпічменту президента та зміну складу ЦВК.


 
Прес-служба фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі