Влада

У Службі автодоріг кажуть, що на трасі Житомир-Бердичів вкладають надміцний асфальт

21 June 2017, 13:33

На шляху М-21 Житомир-Могилів-Подільський триває влаштування верхнього щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА) в межах поточного середнього ремонту.

Про це 21 червня Житомир.info повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«На даний час підрядною організацією ПП «Автомагістраль» виконуються роботи на 12-му кілометрі напрямку Житомир-Бердичів. Враховуючи те, що останнім часом транспортні навантаження зросли до 15 тонн на вісь, а інколи й більше, тому використання ЩМА для влаштування дорожніх покриттів є актуальним для мережі доріг загального користування. В щебенево-мастиковому асфальтобетоні навантаження сприймається більш жорстким шаром, який складається з щебеню кубовидної форми, бітуму, мінерального порошку та волокон. Такий склад дорожнього одягу має кращі деформативні властивості, тому дорожня конструкція в цілому більш довговічна», - пояснюють в Службі автодоріг.

За інформацією прес-служби, на сьогодні в ряді країн, наприклад, Німеччині та Швеції, на законодавчому рівні визначено, що найбільш завантажені дороги мають влаштовуватися лише з ЩМА. Мінімальна температура суміші при укладанні повинна бути не нижче 150°С.

«Окрім коштів з держбюджету, за кредитні кошти та за рахунок співфінансування місцевих бюджетів, згідно з рішенням Житомирської обласної ради, Служба автомобільних доріг у Житомирській області планує реалізувати капітальні ремонти шляхів Р-49 Васьковичі-Шепетівка та Т-06-17 Глибочиця-Станишівка через Калинівку, Клітчин та завершити ремонт мосту в селі Рижани, що у Хорошівському районі», - інформує САД.

Нагадаємо, 15 березня цього року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич оглянув стан доріг в області, а потім виклав фото шматка дороги М-21 «Житомир-Бердичів». Пізніше він заявив, що «історія зі шматком дороги матиме кадрові наслідки», а начальник Служби автодоріг Олег Антонюк написав заяву на звільнення.

Як повідомляв Житомир.info, новим начальником Служби автомобільних доріг у Житомирській області з 1 червня 2017 року став Геннадій Савченко.
 
 
 
 
 
Фото Служби автодоріг

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі