Суспільство

Житомирські дорожники попереджають про ремонт траси на Станишівку, рух перекривають на півроку

21 June 2017, 15:07

 У зв’язку з початком робіт з капітального ремонту рух по автомобільній дорозі Глибочиця - Станишівка через села Калинівку та Клітчин Житомирського району закритий.

Про це 21 червня попередила прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

Дата встановлення закриття руху – 21.06.2017 р., орієнтовна дата відновлення руху – грудень 2017р.

 «Закрито рух по автодорозі Т-06-14 Глибочиця-Станишівка через Калинівку, Клітчин, км 0+000 – 2+184 у зв’язку з проведенням капітального ремонту зазначеної ділянки автодороги. Рух транзитного транспорту здійснюється по маршруту:

  • з боку Києва та Рівного в напрямку Вінниці: по а/д М-06 Київ-Чоп (на Будапешт через міста Львів, Мукачеве і Ужгород) – виїзд на територію МЖКГ м. Житомира ( рух по вул. Київське шосе – далі по вул. Параджанова (Баранова) – далі по вул. Корольова) – виїзд на км 0+000 а/д О 060713 Житомир – Левків -  виїзд на км  3+994 а/д Т-06-14 Глибочиця – Станишівка через Калинівку, Клітчин – далі за напрямками;
  • з боку Вінниці в напрямку Рівного та Києва: по вищевказаним маршрутам у зворотньому напрямку», - інформує Служба автодоріг.

Відповідно до погодженої схеми ОДР, встановлені необхідні дорожні знаки та інформаційні панно.

Інформація Служби автодоріг:

Т-06-14 Глибочиця-Станишівка через Калинівку, Клітчин є важливою магістраллю в системі дорожньої мережі України, має вихід на шлях міжнародного значення Київ-Чоп (М-06) та автомобільну дорогу Житомир – Попільня - Сквира-Володарка (Р-18) та є частиною північної об’їзної дороги навколо міста Житомир та відноситься до територіальних доріг. Останні ремонтні роботи даного шляху проводились близько 30 років тому . На даний час існуюче цементобетонне полотно має велику кількість поперечних і поздовжніх тріщин, вибоїни ж відремонтовані асфальтобетоном, що і стало причиною провести капітальний ремонт.

Будівельна довжина ділянки складає 2,226 км. Ширина проїзної частини становить 7,5 м. На всій довжині траси передбачається влаштування трьох з’їздів в поле та одного примикання в с. Калинівка.

Капітальним ремонтом передбачається виконати демонтаж існуючих цементобетонних плит, із наступним подрібненням матеріалу в дробарці та ущільнення ним шляху. Наступним етапом планується влаштувати вирівнюючий шар із оптимальної щебенево-піщаної суміші, далі – основу із щебеневої суміші оброблену цементом. Після розливу бітумної емульсії влаштовується нижній шар покриття із крупнозернистого щільного асфальтобетону. Наступним етапом буде влаштування покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону.

Для підвищення безпеки руху передбачається влаштування перехідно-швидкісних смуг, дорожніх знаків з світлоповертальною поверхнею, нанесення розмітки холодним пластиком та влаштування бар’єрного огородження із оцинкованої сталі. На ділянках біля автобусних зупинок влаштовується зовнішнє освітлення.

Як повідомляв Житомир.info, у Службі автодоріг запевняють, що на трасі Житомир-Бердичів вкладають надміцний асфальт.

Фото Служби автодоріг

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі