Місто

Три найбільші мости через річку Кам'янку в Житомирі. Фоторепортаж

22 June 2017, 09:37

Річку Кам'янку в Житомирі перетинає 5 мостів. Житомир.info вирішив показати, який вигляд зараз мають найбільші три з них.

Богунський міст

Побудований в 1983 році, довжина 106 м, ширина 36 м, конструктор Е. С. Дудник. Перетинає Кам'янку по проспекту Миру. Пофарбований кілька років тому у жовто-блакитний та червоно-чорний кольори міст втратив свою яскравість, бо вигорів на сонці. Гранітні кулі, які прикрашали міст з 4 боків, кудись зникли, лишилася лише одна. Тут встановлено нове сучасне освітлення. Асфальтне покриття пішохідної частини має тріщини між плитами. Під час руху транспорту на мості страшно стояти, бо він відчутно вібрує. А ще тут дуже легко зійти під міст, що й роблять місцеві підлітки. 

Подільський міст

Перетинає Кам'янку по вулиці Троянівській. Асфальтне покриття тут досить гарне, міст не вібрує, з нього відкриваються прекрасні краєвиди на старе місто. Під міст можна спуститися, але погуляти там не вдасться через зарості отруйної рослини борщовик, які сягають людського зросту.

Чуднівський міст

Перетинає Кам'янку по вулиці Леха Качинського і сполучає місто та район Корбутівки і гідропарк. Міст, хоч і пофарбований давно, але виглядає яскравим. Рух тут досить жвавий. Через круті повороти на Чуднівському мосту трапляється багато ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі