Влада

Міносвіти дозволило цього року приймати на навчання випускників-дев’ятикласників без паспорта

22 June 2017, 09:45

Міністерство освіти і науки дозволило у 2017 році приймати випускників 9-х класів на навчання за рівнем молодшого спеціаліста на основі свідоцтва про народження – якщо вони ще не отримали паспорт.

Відповідний лист МОН підготувало та розіслало керівникам місцевих департаментів і управлінь освіти та навчальних закладів – інформує 21 червня Міносвіти.

«Це рішення пов’язане з тим, що підрозділи Державної міграційної служби зараз значно завантажені. Тому чимало 9-класників, які бажають вступити до навчальних закладів, не встигають отримати паспорт до початку вступної кампанії. Водночас, відповідно до умов прийому, кожен вступник має додати до паперової заяви копію документа, що посвідчує особу. За законом, свідоцтво про народження не належить до таких документів, тож у навчальних закладах, які готують молодших спеціалістів, виникла певна колізія. Рішення МОН дозволить розв’язати цю проблему», - йдеться у повідомленні.

В міністерстві нагадують, що з 1 жовтня 2016 року кожен громадянин України має отримати паспорт після досягнення 14-річного віку. Він виготовляється у формі ID-картки.

Які документи необхідно мати житомирянам для отримання ID-картки та коли можна буде ставати в електронну чергу у програмі «Тема дня» розповідав начальник управління Державної міграційної служби України в Житомирській області Олександр Радько.

Як повідомляв Житомир.info, українці з 1 червня цього року можуть їздити до Туреччини за ID-картками без закордонних паспортів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі