Культура

Житомирська облрада збільшила розмір премії ім. Івана Огієнка та хоче, щоб її виплачували з держбюджету

22 June 2017, 11:56

Депутати погодили внесення змін до бюджету та збільшили премію ім. Івана Огієнка.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

«Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, засідання якої відбулося 21 червня за участю першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, опрацювала 6 питань порядку денного. Зокрема, депутати погодили заявки військової частини 3047 Національної гвардії України щодо використання ними коштів на суму 200 тис грн та Житомирського обласного військового комісаріату на суму 106 тис грн. Також депутати дали згоду на збільшення розміру премії ім. Івана Огієнка. Відтепер переможці Всеукраїнської премії отримуватимуть по 10 тисяч гривень. Водночас, обговорюючи це питання, депутати зазначили, що вказана премія – всеукраїнського рівня, тому доцільно, щоб винагорода виплачувалась з державного бюджету, а не з обласного, і запропонували звернутися з такою пропозицією до Кабінету Міністрів України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Премія Огієнка присуджується за заслуги в розвитку національної духовної культури, утвердження української державності, міжнаціональної та міжконфесійної злагоди в номінаціях: «Література», «Мистецтво», «Освіта», «Наука», «Громадська, політична та духовна діяльність». Почали вручати премію з 1995 року, вона присуджується щороку в розмірі до 3 тис. грн. у кожній номінації і виплачується з асигнувань обласного бюджету по галузі «Культура».

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня у Брусилові пройшло урочисте вручення Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка. 23 червня біля Свято-Михайлівського кафедрального собору в Житомирі відкриють та освятять пам’ятник професору, видатному діячу Української Православної Церкви, митрополиту Іларіону (Огієнку). 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі