Політика

Житомирські прихильники комуністичної ідеології поскаржилися на нелегку ветеранську долю

22 June 2017, 14:06

Із червоними стягами та квітами у руках представники ветеранських організацій та прихильники комуністичної ідеології збираються 22 червня біля танку на майдані Перемоги у Житомирі. Люди пояснюють: прийшли на мітинг-реквієм до 76-ї річниці нападу фашистської Німеччини на СРСР.

Присутні згадують про воєнні роки та бідкаються на нелегку ветеранську долю. Окрім того, учасники мітингу зачитують дві резолюції, в яких вимагають від очільників країни та області припинити знущання над ветеранами та відмінити заборону на комуністичну ідеологію та символіку.

«Одна резолюція буде направлена Президенту України, прем’єр-міністру, голові Верховної Ради і Конституційного суду. В цій резолюції ми наполягаємо не порівнювати комуністичну ідею з фашистською ідеєю. Це злочин. Злочин перед народом, історичною правдою, цивілізацією. Ми наполягаємо розглянути відповідність Конституції прийнятого 9 квітня 2015 року закону про заборону комуністичної ідеї. Так звана декомунізація - це помста комуністичній ідеї, яка згуртувала весь народ бувшого Радянського Союзу, які згуртували супротивників - антифашистів і перемогли. Друга резолюція викликана тим, що останні три роки ми бачимо те, як знущаються над ветеранами, як постійно окремі депутати приходять і починають нишпорити у їх документах, шукати незрозуміло що, портрети воєначальників. Вибачте, але вони були, ці воєначальники, завдяки яким ми зараз з вами живемо. Чому вони, ці депутати, ставлять себе понад усе, чому вони глумляться над пам’яттю своїх же дідів та прадідів. Тому ми звернулися зупинити подібне», - каже співорганізатор мітингу Зінаїда Стрякіна.

По завершенні мітингу-реквієму присутні вшанували загиблих у Другій Світовій, поклавши квіти до пам’ятника танку.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі 22 червня біля пам’ятного знаку «Жертвам фашизму» на Богунії вшанували пам'ять жертв війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі