Події

Львів’яни у Житомирській області облаштували в лісі бурштинову станцію-копальню

26 June 2017, 11:52

Рейдова група працівників управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спільно з поліцейськими ГУНП в області викрили та припинили функціонування потужного пункту з незаконного видобутку бурштину в Олевському районі.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«25 червня рейдова група правоохоронців на узліссі неподалік с. Рудні-Перганської помітили людей, які облаштували незвичну копальню. Коли під’їхали до неї ближче, побачили, що облаштована вона на кшталт потужної станції із залученням електрообладнання. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Олевського відділення поліції, працівники якої задокументували спробу незаконного старательського видобутку сонячного каменю. На узліссі було затримано двох організаторів станції-копальні – 56-річного  та 54-річного жителів Львівської області. До відділення поліції вилучено 2 водяних насоси кустарного виробництва, 2 потужних електрогенератори, 10 пожежних рукавів, швайбер, 2 водозабірника та понад 200 м електричного проводу. Затриманих львів’ян також доставили до відділення для подальшого з’ясування усіх обставин. Відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 (Замах на злочин), ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) ККУ», - йдеться у повідомленні.

Загалом же за кілька останніх днів правоохоронці натрапили на 4 копальні, затримали до десятка копачів і вилучили 5 мотопомп та інше спецобладнання.

22 червня спільно із прикордонниками неподалік с. Далети Овруцького району поліція припинила функціонування підпільної копальні, з якої вилучені 2 кустарні мотопомпи, пожежні рукави та інше приладдя. Самі старателі при появі правоохоронців кинулися врізнобіч.

Того ж дня рейдувальники управління захисту економіки ДЗЕ, нацгвардійці та представники ГУНП Житомирщини у лісовому масиві поблизу с. Шебедихи Олевського району затримали чотирьох місцевих жителів віком від 44 до 29 років, які розгорнули діяльність з незаконного видобутку бурштину. Вилучено 2 мотопомпи, пожежні рукави тощо.

З ще одної нелегальної копальні, виявленої 25 червня на Олевщині, старателі розбіглися при появі рейдувальників. З місця події вилучено мотопомпу.

За усіма вказаними фактами нині розпочаті відповідні кримінальні провадження.

 

Фото ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 9 червня в Олевському районі працівники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спільно з поліцейськими ГУНП виявили три групи старателів, які як раз готувалися до організації нелегальних копалень: затримані шестеро копачів, вилучено 3 мотопомпи, 6 пожежних рукавів та інше. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі