Події

Житомирська поліція та мама вцілілого хлопчика розповіли подробиці страшної аварії в Народичах

26 June 2017, 16:12

Страшна трагедія у Народицькому районі забрала життя семирічного школяра. 25 червня опівдні двоє малих хлопчаків йшли додому від родичів та потрапили під колеса мікроавтобуса, який протаранив купу дров складених на узбіччі. У результаті страшної аварії семирічний Павлик загинув, а трирічний Сашко отримав травми і наразі перебуває на лікуванні у обласній дитячій лікарні. Мама вцілілого малюка каже: у той день святкувала свій день народження та готувалась до приходу гостей. Жінка поралась на кухні, аж раптом побачила, що усі хатні вийшли на вулицю і їй ніхто не допомагає.

«Думаю, вийду побачу. Виходжу - куча людей. Всі кажуть: чого ти сюди прийшла, йди звідси. Мені ніхто нічого не каже, бо я вагітна. Всі боялись цього. Кажуть, Павлика збила машина. Я кажу, а де мій Саша? Сашу, кажуть теж», - розповідає мама вцілілого хлопчика Іванна Кучер.

Жінка не стримує сліз і розповідає: це вже не перший випадок, коли під колеса цього водія потрапляють люди. Втім, ще жодного разу він не поніс відповідальності за скоєне.

«Воно сталось на очах у хрещеної мами покійного Павлика. Вони гуляли в неї в дворі. Саша захотів до мами. Дітки, хоч і маленькі, але вони знали, що по вулиці треба ходити скраєчку. І знали воно цього (водія, - ред.). У нього кличка у нас в Народичах «Чапа». Мабуть, всі батьки в Народичах, або в районі, навіть, лякали своїх дітей цим «Чапою». Бо це не перший випадок: того він збив і руку зламав, того збив, і ногу зламав. Від того відкупився, від того відкупився», - каже мама малюка.

Наразі медики оцінюють стан трирічного Сашка як стабільний і кажуть: із дитиною вже почав працювати психолог.

«Діагностовано закриту черепно-мозкову травму. Стан дитини - середнього ступеню важкості, проводяться необхідні дообстеження, а власне комп’ютерна томографія голови, після якої буде уточнено ступінь черепно-мозкової травми і уточнена тактика подальшого лікування. Ми сьогодні проводимо і перев’язку, бо є рана на голові, проведемо дослідження органів черевної порожнини. Оцінюємо стан поки як стабільний, обстеження робляться згідно протоколів лікування», - розповідає завідуючий ортопедичним відділенням Житомирської дитячої обласної лікарні Віктор Панчишин.

У поліції кажуть: водій мікроавтобусу був добряче напідпитку, коли сталась ДТП.

«На місці події працівниками поліції було встановлено, що водій порушив правила дорожнього руху, не впорався з керуванням. Пізніше проведено його обслідування, він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Зафіксовано 2,2 проміле вміст алкоголю в крові. Він перебував в такому стані, що не здатен був втікати. Одного з хлопчиків він підім’яв, іншого вдарив і він відлетів. Це його і врятувало. Існує ймовірність, що він заснув за кермом. На даний час це перевіряється і має бути підтверджено відповідними експертизами», – каже керівник відділу комунікацій ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Якщо провину водія, який збив двох дітей доведуть, то відповідно до санкцій статті, йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі