Події

У Бердичеві 19-річна дівчина захворіла на ботулізм, сироватки в області не виявилося

26 June 2017, 17:05

 В Україні останнім часом погіршується ситуація зі станом захворюваності на ботулізм. Випадки небезпечної хвороби уже зафіксовані у Київській, Запорізькій, Полтавській, Херсонській, Одеській, Сумській та інших областях. Зареєстровані летальні випадки. На жаль, це страшне захворювання «дісталося» до міста Бердичева, і вже є перша хвора.

Про це інформує Житомирський обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини.

«Як повідомила головний лікар Бердичевської ЦМЛ Лариса Бабікова, 20 червня до лікарні поступила 19-річна дівчина, яка разом з батьком споживала напередодні консервовані гриби. Оскільки ботулізм спочатку проявляється як харчове отруєння, то хвора звернулася за медичною допомогою лише на наступний день. А вже 21 червня у неї почали проявлятися явні симптоми ботулізму. Лікарі швидко провели усі необхідні організаційні заходи, скликали консиліум, (доповівши про випадок захворювання ботулізму в області) та провели лабораторні обстеження дівчини. Єдиними ліками від ботулізму є протиботулічна сироватка, однак її не виявилося ні в центральній лікарні міста Бердичева, ні в інших лікарнях не лише Житомирської, але й інших областях України. Вдалося знайти приватну фірму, яка реалізує ці ліки, але вони не зареєстровані на території нашої держави. Одна доза протиботулічної сироватки коштує більше 3 000 гривень. Своєчасно придбана та введена сироватка не лише полегшила стан дівчини, але й зберегла їй життя», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, ветеринари та спеціалісти Держпродспоживслужби закликають житомирян бути обережними під час купівлі в’яленої та копченої риби у зв’язку із випадками захворювання на ботулізм у Києві та Херсоні. А також дають поради, як вберегтися від ботулізму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі