Влада

Мер Житомира поїхав у міністерства «вибивати» медикам зарплату

27 June 2017, 09:49

Сергій Сухомлин поїхав у Київ «вибивати» житомирським медикам зарплату.

Про це 27 червня повідомляє прес-служба міської ради.

«У зв’язку з критичною ситуацією, що склалася з виплатою зарплати медпрацівникам Житомирський міський голова Сергій Сухомлин поїхав в Міністерство охорони здоров’я та Міністерство фінансів щодо виплати заборгованої зарплати житомирським медпрацівникам. За червень держава заборгувала житомирським медикам близько 20 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Міська рада нагадує, що неодноразово зверталася до Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я щодо недостатнього фінансування медичної галузі. Керівники міста провели низку зустрічей з замміністрами і міністрами. Підсумком цього стала поїздка медпрацівників до Кабміну з вимогою виплатити заробітну плату. Після цього було досягнута домовленість і за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана уряд мав виділити додаткові субвенції для виплат зарплат.

Нагадаємо, 21 червня в міську раду прийшли кілька десятків медпрацівників другої міської лікарні, бо їм своєчасно не виплатили аванс за червень, а мер Сергій Сухомлин, сказав, що гроші з держбюджету ще не перерахували і він готовий разом з лікарями їхати до Києва під Кабінет міністрів, щоб відстояти права житомирян. 

Як повідомляв Житомир.info, сесію Житомирської міської ради, яка мала початися о 10:00 27 червня, перенесли через відсутність кворуму.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі