Події

У Держпраці завершили розслідування нещасного випадку, який стався з лісорубом на трасі Виступовичі-Житомир

27 June 2017, 13:29

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався з лісорубом державного підприємства «Овруцьке лісове господарство».

Про це інформує прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«29 травня 2017 року, рухаючись в автомобілі до лісгоспу, потерпілий перебував в будці на кузові. На автомобільній дорозі Виступовичі-Житомир, водій вирішив об’їхати чергову вибоїну на дорозі. В цей момент лісоруб вийшов з будки і, не втримавшись, впав на узбіччя. При падінні з автомобіля потерпілий вдарився об асфальтне покриття дороги і отримав травму голови, яка виявилась несумісною з життям. Комісія встановила, що перед посадою в кузов водій лісового господарства, в усній формі, провів працівникам інструктаж з безпечних методів поведінки в кузові автомобіля, наголосивши при цьому на заборону вставати та виходити на відкриту платформу під час його руху. Однак, саме під час руху автомобіля підприємства, потерпілий встав з лавки та вийшов на відкриту частину кузова, чим порушив вимоги інструкції з охорони праці. За висновками комісії зі спеціального розслідування, даний нещасний випадок стався під час проїзду потерпілого з місця виконання робіт до виробничої бази ДП «Овруцьке лісове господарство», на транспортному засобі, що належить підприємству. Даний нещасний випадок визнається таким, що пов’язаний з виробництвом і береться на облік ДП «Овруцьке лісове господарство». Відповідальною особою за настання даного нещасного випадку комісія вбачає потерпілого», - йдеться у повідомленні.

Управлінням Держпраці у Житомирській області вже запропоновано ряд заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку.

Як повідомляв Житомир.info, 29 травня на автодорозі Виступовичі-Житомир сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої загинув 31-річний різноробочий лісгоспу. Чоловік випав з кузова авто, коли той потрапив у вибоїну на проїжджій частині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі