Влада

Вступна кампанія-2017. Презентація від міністра освіти і науки Лілії Гриневич

27 June 2017, 13:52

27 червня на прес-конференції міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповідала про новації та особливості вступної кампанії 2017, про графік та процедури, за якими відбуватиметься цьогорічний вступ, про пільги та роботу консультаційної «гарячої лінії».

Про це повідомляє сайт Міносвіти.

На своїй сторінці у фейсбук Лілія Гриневич виклала свою презентацію з прес-конференції.

«Традиційно залишаю тут свою презентацію. Тепер з прес-конференції по вступній кампанії. В ній мало що змінилося з часу мого виступу у Верховній Раді, але може вона буде вам корисна», - написала Гриневич.

На цьогорічній вступній кампанії під час зарахування студентів будуть застосовуватися коефіцієнти, які множитимуть на здобутий результат ЗНО вступника, бал атестата й інші додаткові досягнення, залежно від регіонального та галузевого показників, а також належності до сільської місцевості – повідомляє «Українська правда» в матеріалі з прес-конференції міністра.

«Таким чином ми мотивуємо абітурієнтів, щоб вони зважували, чи варто їхати до Києва, чи можна навчатися ближче до місця проживання, тому що серед регіональних університетів ми також маємо хороші вищі навчальні заклади... Ми не можемо створити рівного доступу для отримання освіти у селі та в місті, але вважаємо, що необхідно підтримати сільську молодь – для неї визначений коефіцієнт 1,02», – пояснила Гриневич.

Для людей, які брали участь в АТО є «квота-1», на яку вони мають право при вступі. Вони матимуть право безкоштовного проживання у гуртожитках. У МОН також сприятимуть, щоб ветерани АТО, які мають бажання продовжувати освіту та склали вступні іспити, мали таку можливість на місцях, передбачених державним замовленням.

Діти учасників АТО мають право на першочергове зарахування та переведення на бюджет. Якщо вони вступлять на контракт, коли буде така можливість, зможуть перевестися на бюджет.

Діти загиблих в АТО мають безперечне право на місце в університеті за рахунок державного замовлення. Їхнє завдання – лише вступити до вишу, тобто здати ЗНО і подолати поріг склав/не склав. Навіть якщо вони вступлять лише на контракт – все одно отримають безкоштовне бюджетне місце.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні минулого року Міністерство освіти і науки змінило правила вступу до вищих навчальних закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі