Влада

Житомирська облрада проситиме гроші з держбюджету на лікування та реабілітацію учасників АТО

29 June 2017, 09:48

Житомирська обласна рада хоче звернутися до Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо виділення коштів з державного бюджету на лікування учасників антитерористичної операції.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті облради 27 червня.

«За період проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганський областях більше 15 тис. мешканцям Житомирської області надано статус учасника бойових дій, статус інваліда війни набуло 533 особи з учасників АТО, 863 особи належить до категорії членів сімей загиблих учасників АТО та тих, хто під час захисту Батьківщини отримав поранення різного ступеня важкості і потребує, крім стаціонарного лікування, постійної медичної реабілітації... Всього проліковано у медичних закладах області більше 6700 учасників АТО. З обласного бюджету на лікування захисників Вітчизни виділено 10 213,0 тис.грн., для проходження лікування та реабілітації за межами області – 1 631,0тис.грн», - зазначається у зверненні.

Наголошується, що фінансових ресурсів обласного бюджету недостатньо для належного фінансування надання медичних послуг та проведення реабілітації для всіх учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, які її потребують.

«Враховуючи вищевикладене, ми, депутати обласної ради звертаємось з проханням щодо виділення коштів з державного бюджету Міністерству охорони здоров’я України або Міністерству оборони України за цільовим призначенням на лікування та реабілітацію учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції», - звертаються до Верховної Ради та Кабміну депутати.

Звернення планують прийняти на дванадцятій сесії обласної ради сьомого скликання, яка запланована 27 липня 2017 року.    

Як повідомляв Житомир.info, у березні цього року Житомирська облдержадміністрація виділила 276 тис. грн на лікування та реабілітацію двох учасників антитерористичної операції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі