Події

Музей космонавтики не буде платити майже 740 тис. грн компанії «Житомирський моноліт» за неякісну реконструкцію

29 June 2017, 16:47

Прокуратура Житомирщини та музей космонавтики ім. С.П. Корольова довели у суді вищої інстанції незаконність вимог щодо стягнення майже 740 тис грн коштів обласного бюджету.

Про це 29 червня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Позицію прокуратури Житомирської області та музею космонавтики ім. С.П. Корольова щодо незаконності вимог НВА «Житомирський моноліт» про стягнення 736 тис грн боргу за виконання робіт, які не відповідають вимогам проектно-кошторисної документації, проведених під час реконструкції приміщення, підтримано Вищим господарським судом України. Таким чином, рішенням господарського суду Житомирської області, залишеним без змін постановою Рівненського апеляційного господарського суду, визнано законним, чим попереджено стягнення із обласного бюджету майже 740 тис грн», - інформує прокуратура.

Зазначається, що у лютому 2015 року НВА «Житомирський моноліт» заявлено до суду позов про стягнення 736 тис грн боргу за договором підряду за виконання робіт, які не відповідають раніше затвердженій проектно-кошторисній документації, під час реконструкції та розширення приміщення музею космонавтики ім. С.П. Корольова.

«Музей космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради заснований на спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області і перебуває в управлінні Житомирської обласної ради. Відповідно до статуту, є неприбутковим закладом, який фінансується за рахунок коштів обласного бюджету. Прокуратура Житомирської області, з метою захисту економічних та майнових інтересів територіальних громад сіл, селищ, міст області та комунальної установи, здійснила вступ у розгляд справи на стороні Музею. Судами першої та апеляційної інстанцій підтримано позицію прокуратури і музею та відмовлено «Житомирському моноліту» у задоволенні позовних вимог. Вищим господарським судом України також відмовлено позивачу у задоволенні безпідставних вимог», - пояснює прокуратура.

Нагадаємо, ще в грудні 2011 року тодішній заступник губернатора Віктор Балюрко розповідав про проблеми з «Житомирським монолітом», який займався реконструкцією музею космонавтики та мав збудувати обсерваторію: «Ми проавансували виконання проекту, виділили 265 тис. грн., але будівельна організація до цих пір не прозвітувала за використання цих коштів. Ми з ними, фактично, розірвали стосунки. Дирекція музею та управління культури звернулися до прокуратури за вирішенням цих проблем».

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2012 року науково-виробнича асоціація «Житомирський моноліт» подала судовий позов про невиконання умов договору житомирським музеєм космонавтики ім. С.П. Королева. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі