Суспільство

У Новограді-Волинському бійці 30-ї бригади урочистою ходою пройшлися містом

30 June 2017, 12:30

29 червня 2017 року у Новограді-Волинському відбулася урочиста хода військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади з нагоди їх повернення із зони АТО на ротацію у пункт постійної дислокації.

Про це пише прес-служба 30-ї новоград-волинської бригади на своїй сторінці у Facebook.

«Минуло понад три роки, як за сигналом «Бойова тривога» 30 окрема механізована бригада Новоград-Волинська однією із перших виїхала з пункту постійної дислокації в напрямку, де очікувався прорив противника. Саме на кордоні Херсонської області з Кримом було зосереджено найбільше російської техніки та особового складу кадрових підрозділів Російської Федерації. Втім, ніхто і подумати не міг, що справжні бойові дії розгорнуться на українському Донбасі. За три роки неоголошеної війни з російським агресором бригада пройшла дуже не простий бойовий шлях… На превеликий жаль повернулися не всі. Імена 141-го нашого товариша та друга занесені до книги пам’яті частини. Ці хлопці – рана для всієї України, яка ніколи не загоїться. 29.06 місто Новоград-Волинський вітав військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади, який вперше за три роки війни повернувся в пункт постійної дислокації для відновлення. Особовий склад частини йшов центральними вулицями міста, вшановуючи пам’ять та покладаючи квіти до пам’ятників та пам'ятних знаків», - йдеться у повідомленні.

Потім на плацу військової частини відбувся військовий ритуал повернення особового складу, під час якого військовослужбовці були нагороджений відзнаками Міністерства оборони, оперативного командування «Північ» та відзнаками військовї частини. Вручені ордери на службове житло для 11 військовослужбовців. Люди вітали захисників аплодисментами, дарували квіти, та вигукували слова вдячності за їхню важку небезпечну та дуже важливу справу захисту України від російського окупанта.

На завершення заходу став приємний візит артистів української естради фронтмена гурту «ТАРТАК» - Олександра Положинського та фронтмена гурту «Тінь сонця» - Сергія Василюка. Зірки виконали патріотичні композиції «Лицарський хрест», «Зродились ми великої години» у супроводі військового оркестру 30 ОМБр.

Фото 30 окремої новоград-волинської механізованої бригади

Як повідомляв Житомир.info, уночі 27 червня із зони АТО до Бердичева повернулися військовослужбовці 26-ї бригади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі