Економіка

Голова облради пообіцяв допомогу іноземним підрядникам, які хочуть побудувати біоТЕС у Житомирській області

3 July 2017, 14:35

Голова обласної ради Володимир Ширма 3 липня зустрівся з представниками китайської та чеської компаніями-підрядниками, які планують реалізувати на Житомирщині проект у сфері «малої» енергетики. 

Про це повідомляє прес-служба облради.

Зазначається, що іноземні інвестори пропонують побудувати в м.Олевську теплову електростанцію потужністю 6 МВТ, яка працюватиме на деревній трісці.

«Обласна влада зацікавлена у будівництві такої ТЕС і з нашої сторони буде абсолютна підтримка цього проекту. Якщо виникатимуть проблемні або спірні питання, то зможемо допомогти в їх вирішенні. У нашій області впроваджується багато проектів з іноземним капіталом, і влада регулярно зустрічається з інвесторами, аби дізнатися про їхні проблеми, що виникають під час реалізації проектів, та оперативно їх вирішити», - наголосив Володимир Ширма.

Представники компаній зазначили, що впровадження даного проекту сприятиме реалізації Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року та дасть змогу збільшити виробництво «зеленої» енергії. Також реалізація проекту стимулюватиме залучення інвестицій в сектор виробництва електроенергії на Житомирщині.

За інформацією облради, компанії Xi'an Shaangu Power Co, Ltd (Китай) і EKOL (Чехія) є відомими на світовому ринку підрядниками і мають значний досвід роботи – від підготовки контрактів на надання послуг з проектування, постачання і допомоги на робочій ділянці і до здійснення всього комплексу робіт з проектування, матеріально-технічного постачання і будівництва - контрактів «під ключ».

 

Фото з сайту облради

Прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження 29 червня повідомляла, що представники компанії «Xi’an ShaanGu Power Co., Ltd.» (Китай) під час зустрічі із представниками Держенергоефективності повідомили про намір будувати біоТЕС на Житомирщині.

«Разом зі своїми партнерами «EKOL» (Чехія), «Ukrenergy Coal Ltd» та ТОВ «Креатив Пелет» китайські інвестори розповіли, що планують встановити біоТЕС потужністю 6,7 МВт на трісці в м. Олевськ Житомирської області. Представники Агентства поінформували іноземних інвесторів про стимулювання виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії в Україні, а також про успішно діючі проекти у цій сфері. Як повідомив директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко, відповідно до Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 року 11% кінцевого енергоспоживання країни має становити енергія з відновлюваних джерел. Для реалізації плану необхідно 12 млн євро інвестицій», - йдеться у повідомленні.

 

Фото з сайту Держенергоефективності

Як повідомляв Житомир.info, китайська компанія готова інвестувати в будівництво злітної смуги аеропорту «Житомир» 10 млн доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі