Політика

Житомирський бронетанковий завод отримав медаль від парламенту «За заслуги перед Українським народом»

5 July 2017, 09:45

Житомирський бронетанковий завод отримав відзнаку від українського парламенту за вагомий внесок у підвищення обороноздатності країни. Передати нагороду трудовому колективу підприємства приїхали народні депутати України із фракції «Народного фронту» Дмитро Тимчук та Вадим Кривенко.

За словами нардепів, Житомирський бронетанковий - це унікальне у всьому підприємство, саме тому він і нагороджений медаллю «За заслуги перед Українським народом».

«Я як представник комітету Верховної ради з питань національної безпеки та оборони досить часто буваю на цьому підприємстві, чудово обізнаний про ті проблеми, із вирішенням яких ми намагаємось допомогти по парламентській лінії. Повинен сказати, що це справді унікальне підприємство. Окрім головної їх тематики, тобто, ремонту та модернізації бронетехніки, яка є на озброєнні Збройних сил України та інших збройних формувань нашої держави, є й унікальні розробки. Окрім цього це підприємство бере участь у виробничій ланці по виробництву новітньої бронетехніки. Це БТР 4», - розповідає народний депутат України Дмитро Тимчук.

За кілька років саме підприємство вдалось не лише «втримати на плаву», але і зробити його одним із флагманів української оборонної промисловості. В цьому переконаний народний депутат України Вадим Кривенко.

«Вперше я сюди приїхав у 2014 році, коли, перепрошую, тільки металобрухт стояв на задніх майданчиках. Це були розбиті машини, які свого часу проходили ще війну в Афганістані. І що робити далі - було невідомо. За ці роки підприємство зробило великий крок вперед. Як, власне, і вся оборонна промисловість нашої держави. З точки зору економіки на сьогоднішній день вже майже рік діє програма державних гарантій, під яку підпадають підприємства Укроборонпрому, в тому числі і це підприємство. Кредитуються державними українськими банками, і це дає можливість стабільно і динамічно працювати. Це дало можливість безболісно підвищити заробітну плату. Як мені сказав директор, на сьогоднішній день середня плата по підприємству складає вісім-десять тисяч гривень. Підприємство впевнено дивиться у майбутнє. Не буде ніяких скорочень, не буде ніяких понижень заробітної плати. Воно працює та працює динамічно», - переконує нардеп.

Керівник підприємства, який від імені колективу Житомирського бронетанкового заводу прийняв відзнаку парламенту, каже: впродовж останніх кількох років працівники отримали безпрецедентний досвід роботи. Адже окрім роботи в цехах заводу бронетехніку доводилось «латати» та відновлювати у польових умовах.

«Ми дуже вдячні за високу оцінку нашого підприємства. Ця нагорода займе гідне місце в нашому музеї. Весь колектив всі ці роки старався і максимально йшов на будь-які жертви зі свого боку для того, щоб задовольнити потреби нашої армії. Це сотні відремонтованих машин. Як в умовах заводу, так і виїзними бригадами. Це наша унікальна компетенція. Тільки в нашій країні є такий досвід. І ми, власне кажучи, в цьому бачимо і експортну перспективу. Тобто такого унікального досвіду в польових умовах збирання та розбирання машин ні у одного з наших конкурентів немає», - розповідає директор Житомирського бронетанкового заводу Михайло Мосін.

Наразі на Житомирському бронетанковому працює майже 900 працівників і потужності підприємства розгорнуті на 70%. Але на питання про спроможність заводу збільшити об’єми робіт директор підприємства відповідає коротко та по-військовому: якщо задача буде поставлена, то вона буде виконана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі