Влада

Житомирські екологи взялися перевіряти викиди вантажівок, які перевозять кам’яні блоки

5 July 2017, 11:40

За узагальненими статистичними даними Житомирська область посідає 18 місце серед областей України по загальному обсягу викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Про це Житомир.info розповіли у Державній екологічній інспекції в Житомирській області.

«На стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря припадає майже 22 % сумарних обсягів забруднення повітря області, на пересувні (автомобільний, залізничний, виробнича техніка) – 78 %. За останні роки спостерігається суттєве зростання викидів пересувних джерел. Викиди від автотранспорту за своїми обсягами перевищують викиди стаціонарних джерел. Основні забруднюючі речовини, що викидаються в атмосферу – діоксид та оксид азоту, оксиди вуглецю, діоксид сірки, сажа, вуглеводні тощо», - йдеться у повідомленні.

За останні роки загальна кількість автотранспорту постійно збільшується, тому є прогнозованим постійне збільшення викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

«З метою зменшення забруднення атмосфери в Житомирській області працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з працівниками національної поліції розпочато ряд заходів. Одним із таких заходів - міроприємства по дослідженню вихлопних газів в автомобілях. В рамках цього, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області 4 липня поточного року здійснено виїзд в один з районів області, де вантажними автомобілями з кар’єрів масово транспортуються кам’яні блоки та розпочато проведення вимірювань димності відпрацьованих газів автомобілів з дизелями або газодизелями. Зазначені заміри з автотранспорту будуть проводитись певний проміжок часу, а саме до тих пір поки автомобілі, які курсують з кар’єрів не будуть приведені до належного технічного стану та не припинять забруднення атмосфери», - розповів заступник начальника державної екологічної інспекції Сергій Зибалов.

Фото житомирських екологів

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку із підвищенням температури повітря до 28 С та вище на автодорогах Житомирської області з 9.00 до 22.00 год. обмежується рух великовагового транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі