Влада

Житомирські депутати виділили 100 млн грн на закупівлю газу для опалення навчальних закладів та лікарень

5 July 2017, 12:37

Депутати Житомирської міської ради виділили 100 мільйонів гривень на закупівлю газу КП «Житомирміськгаз» для опалення шкіл, лікарень та дитячих садків.

Про це на брифінгу 5 липня повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, пише сайт мерії.

«Минулого року ціна на газ сягала 11 тисяч за 1000 кубометрів. На міжнародному тендері ми зможемо закупити газ для наших комунальних установ за значно нижчою ціною. За підрахунками фахівців, якщо місто Житомир самостійно закуповуватиме газ, то це дозволить зекономити близько 24 мільйонів гривень бюджетних коштів», - казав Сергій Сухомлин.

«Нагадаємо, що комунальне підприємство «Житомирміськгаз» було створено у 2012 році. Це підприємство має всі можливості для закупівлі газу та його постачання для опалення комунальних установ Житомира. Монополіст на ринку постачання газу в місті Житомирі ПАТ «Житомиргаз» не одноразово несанкціоновано відключав котельні міста від постачання газу в опалювальний сезон. В результаті цього близько 200 житлових будинків, лікарні, школи та дитячі садки залишалися без подачі тепла. Така ситуація могла призвести до техногенної катастрофи — вибуху через неправильно зупинення газових котлів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2016 року ПАТ «Житомиргаз» відключило одну районну і чотири квартальних котельні від газопостачання, в результаті чого без тепла залишилися 10 дитсадків, 6 шкіл, 4 медичних установ, в тому числі - міська дитяча лікарня, і 196 житлових будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі