Влада

Суддя, який два роки тому насмерть збив хлопця в райцентрі Житомирської області, продовжує працювати

6 July 2017, 11:35

Суддя Олевського райсуду Віктор Волощук, який у 2015 році насмерть збив мотоцикліста, продовжує працювати.

Про це йдеться у відповіді прокурора області Любомира Війтовича на запит депутата Житомирської обласної ради Олександра Ніколайчука (фракція ВО «Батьківщина»).

Текст відповіді щодо дорожньо-транспортної пригоди, учасником якої є суддя Олевського районного суду Волощук Віктор Васильович, 3 липня опублікований на сайті облради.

«Слідчим відділом прокуратури області проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участю судді Олевського районного суду Волощука В.В. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Відповідно до результатів досудового розслідування, обвинувальний акт стосовно Волощука В.В. за ч. 2 ст. 286 КК України для розгляду по суті направлено у Рокитнівський районний суд Рівненської області. У ході судового розгляду вказаного кримінального провадження ухвалою Рокитнівського районного суду від 21.11.16 задоволено клопотання сторони захисту і призначено додаткову транспортно-трасологічну та автотехнічну експертизу, проведення якої доручено Волинському відділенню Львівського НДІСЕ. Тривалий час проведення вказаної експертизи обумовлений наданням експерту додаткових вихідних даних у кримінальному провадженні та заміною експерта», - йдеться у відповіді.

Зазначається, що рішенням Вищої ради правосуддя від 11.05.17 головуючу у справі суддю Денисюк звільнено з посади судді Рокитнівського районного суду, у зв’язку з чим судовий розгляд вказаного кримінального провадження, відповідно до ч. 1 ст. 319 КНК України, проводитиметься спочатку.

«У даний час готується клопотання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Олевського районного суду Волощука В.В. від здійснення правосуддя», - повідомляє прокурор області.

Як повідомляв Житомир.info, 18 вересня 2015 року на одній з вулиць Олевська в результаті ДТП за участю автомобіля Ford та мотоцикла загинув 21-річний хлопець. Згодом правоохоронці підтвердили, що за кермом автомобіля був суддя місцевого суду.12 лютого 2016 року рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України суддю Олевського районного суду Житомирської області Волощука Віктора Васильовича на 2 місяці відсторонили від посади «у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі