Місто

На Івана Купала для житомирян провели майстер-клас із плетіння дівочої коси

6 July 2017, 18:58

«Не ріж косу дівочую» – саме під таким гаслом на Івана Купала у житомирському гідропарку проходить майстер-клас із плетіння волосся. Серед найзатребуваніших дизайнів плетіння, каже пані Олеся, об’ємні косички.

«Сьогодні, ви бачите, у тренді: риб’ячий хвіст і французька коса, коли на виворіт плететься і розтягуються пасма. У результаті виходить нарядна коса», – каже майстер виробничого навчання Житомирського вищого професійного училища сервісу та дизайну Олеся Козанюк.

Забаганки юних моделей виконують п’ятеро майстрів – учнів вищого професійного училища сервісу та дизайну. Майбутній перукар Анжеліка розповідає, як їй вдалося приборкати хвилясте півметрове волосся своєї семирічної клієнтки.

«Розділяється на дві частини і з кожної частини береться по пасму. Разом із тим плететься як звичайна коса», – розповідає вихованка Житомирського вищого професійного училища сервісу та дизайну Анжеліка Луценко.

Серед майстрів – і 16-річний Ян. Хлопець аніскільки не соромиться свого перукарського хисту. Навпаки, зізнається: подобається чепурити людей.

«Подобається з волоссям працювати і я знаю, що буде по життю професія в руках», – ділиться вихованець Житомирського вищого професійного училища сервісу та дизайну Ян Оржахівський.

Нині Ян обслуговує найвибагливішу модель – шестирічну Еріку. Дівчина замовила косу та ще й із плетінням схожим на квітку.

«Мені дуже подобається як мене заплели», – зізнається Еріка.

За словами організаторки майстер-класу: плетіння дівочої коси на Івана Купала має неабияке символічне значення.

«Три пасма волосся дівочої краси, колись знаменували стихію: повітря, земля і вода. Тому це переплетення є символічним у це свято, яке оспівує природу. пов’язано це теж із образом русалок. Іще наша відома співачка Ірина Шинкарук співала: «Розпущу свої коси червневої ночі, приворотне чар-зілля тобі приготую. Русалки людей до смерті лоскочуть, а я тебе зацілую», – говорить завідуюча філією «Соколова гора» КЗ «Палац культури» м. Житомира Людмила Перегуда.

По закінченню майстер-класу, кажуть організатори, володарка найдовшої коси отримає в подарунок спеціальну косметику по догляду за волоссям.

Фоторепортаж зі старту святкування Івана Купала у житомирському гідропарку дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі