Місто

Житомиряни відсвяткували Івана Купала стрибками через багаття та спаленням опудала

7 July 2017, 09:15

Кількасот житомирян зібрались ввечері 6 липня у гідропарку, щоб стрибками через багаття та спаленням опудала завершити святкування Івана Купала. Одразу після театралізованого дійства у виконанні артистів міського палацу культури, житомирянки пустили на воду віночки, які кожна із них сплела впродовж дня.

Після цього люди почали стрибати через багаття на пляжі та спостерігали за спаленням опудала Марени.

Дехто навіть розібрав на гілки обрядове дерево, прикрашене стрічками.

«Я колись читала, що якщо поставити у воду цю гілочку і вона пустить бруньки, то знайдеш парубка собі у цьому році. От будемо намагатись виростити бруньки. Я обожнюю свято Івана Купала. Віночки пускали звичайно, плели, ходили. Атмосфера тут дуже класна», - розповідає житомирянка Юлія.

Дехто з дівчат не одразу спустив свій віночок на воду. Кажуть, потрібно дочекатись темряви.

«Взагалі по українським традиціям треба запускати віночок, коли сонце повністю зайшло. Так як зараз ще світло, то я буду запускати свій вночі, разом зі свічкою, щоб був вітерець, щоб було видно куди він попливе», - каже житомирянка Альона.

«Найбільше сподобався концерт і сама атмосфера свята, бо дійсно було круто. І класно, що Житомир зібрав стільки житомирян тут разом в гідропарку і що ми так святкуємо» , - ділиться враженнями житомирянка Зіна.

Нагадаємо, на Івана Купала для житомирян провели майстер-клас із плетіння дівочої коси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі