Місто

Якими оновлену набережну Тетерева та майбутній пішохідний маршрут бачать житомиряни. Опитування

7 July 2017, 17:43

Велосипедні доріжки, зони для пікніків, лавки для відпочинку, дитячі або ж спортивні майданчики – усе це може з’явитись вздовж набережної ріки Тетерів після реконструкції. Щоб дізнатись що саме люди хочуть бачити на оновленій набережній та вздовж пішохідного маршруту від парку відпочинку до гідропарку, міська влада запропонувала житомирянам заповнити онлайн анкету. Ми також вирішили поцікавитись в перехожих: якою вони бачать оновлену набережну та майбутній пішохідний маршрут.

«Не вважаю, що вона має бути новою. Усе-таки має вона якось підходити під стиль міста, під той же Старий бульвар. Якщо міняти, то міняти все, щоб воно якось гармонійно було. Мені подобається як воно є зараз. Звичайно, якийсь ремонт того самого мосту, який я вважаю не в найкращому стані. А сама набережна, лавки, дитячі майданчики, в принципі обновити. Я б хотіла, щоб там знаєте що було? Наприклад, доріжка велосипедна, якісь може розваги, щось дитяче, якісь гойдалки. Щоб травичка була, щоб можна було взяти якесь покривальце та на пікнік сходити із дитиною», - вважає житомирянка Ліза.

«Щоб можна було прийти і спокійно відпочити. Щоб чисто було. Щоб звертали увагу не берег, на стан води в річці, тому що в ній не хочеться купатись. Берег щоб був чистенький. Щоб було більше розваг для дітей, доступність для дітей. Не тільки на піску лежати, але щоб були такі атракціони не платні, безкоштовні щоб вони були. І, звичайно, щоб насаджень більше було і за ними дивились. Отак хочеться прийти і відпочити сім’єю», - переконана житомирянка Тетяна.

«Ну, щоб вона була хоча б прибрана, щоб це було все якось наближено до природи, щоб були сміттєві баки, щоб там прибирали, щоб воду чистили», - розповідає житомирянка Тамара.

«Багато дерев повинно бути. У нас зараз мало, бо багато вирубують. Потрібно, щоб було чисте повітря. Багато дитячих майданчиків насамперед і поменше таких розважальних закладів», - ділиться думками житомирянка Ірина.

«Як на мене, то можна це поєднати в одному. Тобто одна частина може бути класична, а інша більш оновлена. Це не проблема. Я вважаю, що кожен має право відпочивати в тій частині, де він захоче. Як наприклад, більш літні люди захочуть відпочити, так і молодь захоче в оновленій. Як на мене, то вона повинна мати і ту, і ту частину. Мені здається, що зона для пікніків повинна бути, тому що люди можуть знищити територію. Це буде неправильно, і мені здається, що для цього має бути відведене місце. І, можливо, велодоріжки. Тому що не всі бувають досвідчені в водінні різного транспорту. І можуть як би збивати перехожих і будуть вельми неприємні інциденти», - каже житомирянка Юлія.

«Так як Житомир це більш старе місто, то треба робити все в такому більш класичному стилі. Навіщо цей весь модерн. Так як тут багато літніх людей, вони теж хочуть гуляти, Навіщо цей весь модерн, вони до нього не звикли», - вважає житомирянин Даниїл.

«Може кілька кав'ярень і кілька крамничок, цього буде цілком достатньо. І зробити місця для куріння. Тобто люди, які не палять відпочивають окремо, а палять відпочивають окремо», - переконаний житомирянин Валерій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі