Культура

Фотовиставка про учасників АТО «Якби не війна» відкрилась у житомирському Домі української культури

8 July 2017, 16:19

У Домі української культури, що по вулиці Великій Бердичівській у Житомирі, 8 липня відкрилась фотовиставка «Якби не війна». Це волонтерський фотопроект, героями якого стали учасники АТО та їхні родини.

Загалом фотопроект складається із восьми тематичних блоків. Від 12 до 25 експонатів у кожній: «Кохання і війна», «Жінки на війні», «Війна – це тимчасово. Професії», «Героїчні мами», «Я – є», «Загиблі герої», «Незламні. Нескорені. Невідомі» та «Легіонери». Це 122 портрети сімейних подружів, бійців разом із мамами. Усі портрети доповнюють короткі біографії героїв, а у блоці, який присвячено загиблим бійцям, про них розповідають побратими.

«Була ідея одного якогось блоку, але така кількість хлопців величезна, що хотілося показати максимально. Хотілося показати, як можна більше, але не хотілося нафотографувати 150 однакових портретів. Повинна була бути ідея. Ідеї народжувалися в травматології, на дивані, на другому поверсі з блокнотиком. При тому при всьому, що ми відразу обговорюємо, ми не маємо відношення до того, що ми зробили. Ніякого відношення. Ми всі працюємо абсолютно в інших сферах. Але чому б і ні? Раніше книжки ми не писали, тепер ось уже написали. Тобто немає нічого неможливого, якщо є бажання. У нас було величезне бажання, величезна повага до людей, яких ми бачили практично кожен день, яким ми допомагали, яким ми були в принципі чужими, але яких рідніше в принципі і не було», – розповідає організатор виставки Юлія Волкова.

Окрім виставки, організатори створили і книжку, де зібрали понад сотню історій про героїв, їхні життя та смерті, про кохання та фронтове буття. Організатори працювали над реалізацією задуму протягом усього 2016 року.

Виставка вже побувала на сході та півночі України і після Житомира вирушить на південь – до Одеси.

Відвідати виставку можна у Домі української культури можна до 16 липня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі