Події

Старезний дуб впав на 4-квартирний житловий будинок в райцентрі Житомирської області

10 July 2017, 09:27

9 липня в місті Олевськ Житомирської області лютувала негода, внаслідок чого на житловий будинок впав старий дуб.

Про це повідомив Олевський інформаційний портал.

«Після раптового та потужного дощу з грозою розпочався град. Впродовж негоди лютував шквальний вітер. Як наслідок, в Олевську по вулиці Свято-Миколаївська, 42 впав старий дуб. За інформацією місцевих жителів, йому близько 700 років. Дерево впало на житловий будинок, в якому проживають 4 сім'ї. Зруйнувався дах будівлі, що спричинило підтоплення в помешканні. Також були обірвані лінії електропередач. Ніхто з мешканців будинку не постраждав, проте, за їхніми свідченнями, перелякались», - повідомляє видання.

На місце події оперативно прибула група рятувальників Олевського районного сектору Управління ДСНС в Житомирській області на чолі з керівником Віктором Стужуком.  Дерево різали частинами, аби забезпечити безперешкодний рух вулицею з інтенсивним рухом. 

«На місце пригоди також прибули заступники голови ОТГ Василь Колбасюк та Олександр Ніколайчук. Спільно з фахівцями ДСНС було прийнято рішення наступного дня, 10 липня, залучити важку спецтехніку для повної ліквідації поваленого дерева та його вивозу. Також в понеділок має відбутися нарада по ліквідації наслідків негоди та прийняттю рішень щодо надання матеріально-технічної допомоги по відновленню будинку сімей, які постраждали», - інформує Олевський портал.

На місці події також працювали представники Олевського РЕМу та газової служби. Зі слів місцевих жителів, цей дуб планували зрізати близько 3 років тому, жителі пошкодженого будинку писали відповідні звернення. Проте через блокування рішення місцевими активістами та захисниками природи справу не вийшло довести до завершення, - повідомляє видання.

Як повідомляв Житомир.info, по Житомирській області синоптики передбачали невеликі дощі 8-9 липня.

Фото - Олевський інформаційний портал

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі