Місто

У Житомирі водій маршрутки №108 випхав пільговика, який відмовився платити за проїзд

10 July 2017, 15:20

Бійка у 108-й маршрутці сталася близько 10 ранку 10 липня. За словами очевидця, який надав журналістам Житомир.info відео, в автобус, що прямував з Житомира в Зарічани, зайшов чоловік, який показав водію пенсійне посвідчення, а у відповідь почув вимогу оплатити проїзд або залишити транспортний засіб.

«Зайшовши в маршрутку № 108 на кінцевій зупинці «Восход», я оплатив 5 грн за проїзд, після мене зайшов чоловік, який показав водію пенсійне посвідчення. На що водій сказав, що в нього сільська маршрутка, і він не буде везти пенсіонерів безкоштовно. Ми сказали водію, що вже місяць, як маршрутки повинні возити пенсіонерів безкоштовно, на що водій відповів, що він цього робити не буде. Сказав, що нікуди не поїде, поки чоловік з пенсійним не оплатить проїзд. Після чого зайшов у пасажирський відсік маршрутки, віддав мені моїх 5 грн і сказав, що обламався і щоб ми виходили з його машини. Після цього почав силою випихати цього чоловіка, в результаті чого зав'язалася бійка. Після того, як ми вийшли на вулицю, водій сів у маршрутку, швидко закрив двері й поїхав», - повідомив очевидець бійки.

В облдержадміністрації про ранковий інцидент дізналися від журналістів. Кажуть, від пасажира скарги до них не надходили, і зазначають, що проблема виникла тому, що перевізник не отримує компенсації за перевезення пільговиків.

«Водій не має права застосовувати фізичну силу до пасажира, але я не готовий на даний час щось конкретно казати, що образливого міг сказати той же пасажир в бік водія, що могло викликати таку реакцію. Законодавець не передбачив ні у 2016, ні у 2017 році субвенцію на відшкодування перевезення пільгових пасажирів. Ми як ОДА неодноразово зверталися до центральних органів виконавчої влади, до Верховної Ради, до Кабміну стосовно того, щоб вони надали роз’яснення, яким чином діяти нам в даній ситуації. Відповідно до тих відповідей, які отримали від Міністерства фінансів України, вони зазначають, що на даний час розпорядником коштів за відшкодування, за перевезення пільгових категорій пасажирів можуть виступати органи місцевого самоврядування у межах наявного фінансового ресурсу, який у них є. На даний час у мене є тільки інформація, що конкретно по 108-му маршрутку селищна рада на початку цього року уклала з перевізниками, які працюють на 108 маршруті, договір на відшкодування їм за перевезення пільгових категорій пасажирів. Але виключно тільки тих, які мешкають чи проживають на території об’єднаної громади. Місто має заключати договір. Якщо місто не заключає, тоді пільговик не їздить», - сказав начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк.

Як повідомляв Житомир.info, уранці 8 квітня по вулиці Корольова з маршрутки «Житомир-Левків» водій силоміць вигнав 68-річного житомирянина, відмовившись везти його безкоштовно через інвалідність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі